Ekonomi ve iş dünyası portalı Turkishtime tarafından hazırlanan ve 2013 yılından bu yana Türkiye’de inovasyon ve Ar-Ge’nin nabzını tutan Ar-Ge 250 araştırma kapsamında Kipaş Holding’e ait 2015 yılında kurulan ve Kahramanmaraş’ın ilk Ar-Ge Merkezi olma özelliğine sahip Kipaş Ar-Ge Merkezi 250 firma arasında 172. Oldu.

Liste; Türkiye ihracat sıralamasındaki ilk 500 firma tarafından verilen bilgiler ve Borsa İstanbul şirketlerinin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptıkları açıklamalar ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı Ar-Ge merkezine sahip firmaların Ar-Ge 250 araştırması kapsamında yaptıkları bildirimlerden yola çıkılarak hazırlandı.

Kipaş Ar-Ge Merkezinde, Tekstil Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği gibi farklı disiplinlerden 40 araştırmacı, 11 teknisyen ve 4 destek personeli görev almaktadır. Ar-Ge Merkezinde 7’si Tübitak destekli olmak bugüne kadar 55 proje tamamlanmıştır. Ayrıca mevcutta devam eden 3’ü Tübitak destekli olmak üzere toplamda 16 proje vardır.

Kipaş Ar-Ge Merkezi projelerini geliştirirken, kendi mühendis kadrosunun yanında, yurt içi ve yurt dışından birçok üniversite ile ortak bilimsel proje ve uluslararası müşteri ve tedarikçileriyle de iş birliği projeleri yürütmektedir.

Kipaş Ar-Ge Merkezi Çevreci ve Sürdürülebilirlik kapsamında yaptığı projelerle de paydaş ve rakiplerine örnek olmaktadır. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının düzenlediği Verimlilik Proje Ödülleri geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiği ‘Boya Terbiye Makine Parkurunda Su Geri Kazanımı’ adlı projesi ile Türkiye Üçüncülük ödülü, aynı yarışmanın 2017 yılında ise ‘Denim İndigo Boyamacılığında Sıfır Su Kullanımı’ adlı projesiyle Türkiye Birincilik ödülü almıştır.

Editör: Haber Merkezi