Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç önderliğinde, Kahramanmaraş’ın ilçe ve mahallelerinin içme suyu sorunlarına kalıcı çözümler getirerek uzun yıllar sorunsuz altyapı oluşturan KASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu hatları işletilemez duruma gelen Ekinözü ilçesinde 95 km içme suyu şebeke ve iletim hattı yenileme çalışmalarının ihalesi tamamlandı. Çalışmalar, önümüzdeki günlerde başlayacak.

95 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI, 2 ADET BÜYÜK DEPO
Ekinözü İçme Suyu Yapım İşi kapsamında 90-315 mm çapları arasında 95 km içme suyu şebeke ve iletim hattı yapılarak mevcut şebeke yenilenecek. 500 ve 700 m³’lük 2 adet içme suyu deposu yapılarak suyun düzenli dağılımı sağlanacak.

ALTYAPIDA SON TEKNOLOJİ KULLANILACAK
Scada otomasyon sistemi devreye alınarak içme suyu şebekelerine anlık takip ve müdahale kolaylaşacak. Sistem sayesinde herhangi bir arıza olması durumunda nokta tespit yapılarak arızalar kısa sürede giderilecek. Kayıp kaçak oranı minimize edilecek. Bakiye klor ölçümleri uzaktan düzenli olarak takip edilebilecek ve böylece içme suyunun kalitesi sürekli kontrol altında olacak. Şebekeye verilen içme suyu miktarını tespit edebilmek için içme suyu sistemine debimetre odası bütünleşmiş edilecek. 

Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Ekinözü içme suyu projesinin 400 günde bitirilmesi hedefleniyor.
Editör: Haber Merkezi