KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Üniversite olarak mühendislik eğitimi alanında bir ilk gerçekleştirerek “İntörn Mühendislik” uygulamasını başlattıklarını belirten Rektör Deveci, “Uygulama Kapsamında Mühendislik eğitimi gören öğrencilerimiz son sınıfın ikinci yarıyılında ilgili sektörde faaliyet gösteren kuruluşlarda mühendislik yapabilecekler” diye konuştu.
Öğrencilere seslenen Rektör Deveci, “Bu fırsatları değerlendirerek kendinizi gösterin, yeteneklerinizi sektöre sergilemek için bu süreyi çok iyi değerlendirin” tavsiyesinde bulundu.

Açılış konuşmasının ardından Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük KSÜ öğrencilerine sektörün Tekstil Mühendislerinden beklentilerine ilişkin bilgiler paylaştı. Tekstil sektörünün bitmeyecek bir sektör olduğunu hatırlatan Karaküçük, “Ülkemizde tekstil sektörü çok daha iyi yerlere gelecektir. Sizlerin geleceğe hazır olmanız gerekir. Üniversite eğitimi sizin altyapınızı oluşturmaya yarar, gelişiminizi kendi kendinize sürdüreceksiniz” diye konuştu.
“Siz başarılı olursanız her şeyi başarabilirsiniz, fırsatlar size altın tepside sunulur” diyen Karaküçük öğrencilere, öğrenmeye, değişime ve yeniliğe hazır olmaları tavsiyelerinde bulundu. 



Masa başında mühendis olunamayacağının altını çizen Karaküçük, “İşletmelerde, sahalarda mühendis olunur. Arazide mühendis olunur. Sizler burada eğitimlerinizi aldıktan sonra mutlaka staj yapma konusunda gönüllü olun. Hangi fabrikada staj yapabilirim? Ne öğrenebilirim? Bunun arzu ve isteğini yaşarsanız gerçek manada hayatta başarılı olabilirsiniz” şeklinde konuştu.  
Editör: Haber Merkezi