Konu hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük; ihracatın olumlu rotada gittiğini, dünyada devam eden durgunluğa rağmen Türkiye ve Kahramanmaraş’ın ihracatında hareketlilik gözlendiğini söyledi.

Türkiye’nin Haziran ayı ihracatının 11 milyar 703 milyon dolar olduğunu hatırlatan Başkan Karaküçük şöyle konuştu: “2023 hedefimiz için emin adımlarla gidiyoruz. Önümüze çıkan engelleri efektif çözümler ile aştığımız zaman ihracatımızda gözle görülür bir artış yaşanıyor. Bu da bize Türk sanayicisi ve iş adamının sürekli yatırım yaptığını ve yapılan yatırımların da döviz girdisi olarak ülkeye geri döndüğünü gösteriyor” dedi.

KAHRAMANMARAŞ HER ZAMAN ÜRETİYOR

Kahramanmaraş’tan yapılan Haziran ayı ihracatına değinen Başkan Karaküçük, “Kahramanmaraş’ın ekonomisi Türkiye ekonomisine en çabuk tepkiyi verin illerin başında geliyor. Yani Türkiye’de ihracat düşerse Kahramanmaraş’ buna hemen tepki veriyor. Türkiye’de ihracat yükselirse Kahramanmaraş’ta da yükseliyor. 2015 yılı Haziran ayında Kahramanmaraş’ta 69 milyon 646 bin 70 dolar ihracat yapıldı. Geçtiğimiz yıl bu rakam 68 milyon 480 bin 48 dolardı. Yüzde 1,7 gelişme kaydedildi.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi