Aksu Tv ekranlarında Murat Eğridağ’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem Özel” programına konuk olan Karaküçük, önemli açıklamalarda bulundu. Paralel yapının devletin içine çöreklenmiş bir yapı olduğuna dikkat çeken Karaküçük, hükümetin ve devletin paralel yapı mücadelesini destekledi.

“Devletin içerisinde yapılanmış, devletin bekasını tehlikeye sokacak, çöreklenmiş farklı grup farklı anlayışlar içerisinde hareket eden ve ihanet içerisinde olan bir yapı kabul edilemez bir durumdur” diyen Karaküçük: “Devleti yönetecek güç sandıktan çıkan iradedir. Burada devletin içerisinde görev alan insanlarda sadece devlet aidiyeti içerisinde kendi amirlerinin ve kendi üstlerine yapması gereken yasal vazifelerini ne ise onu yaparlar. Onun dışında hiçbir durum kabul edilemez.” dedi

HİÇ BİR BİRLİKTELİK MASUMİYET KARİNESİ OLAMAZ
Özellikle muhalif çevrelerin ve muhalefetin iddia ettiği her şeyin millet nezninde çürüdüğünü belirten Karaküçük: “Hiç bir birliktelik masumiyet karinesi olamaz” dedi.

Karaküçük şöyle konuştu: “Burada muhalefetin ve muhalif çevrelerin kendilerinin iddia etmiş olduğu paralel yapının da tüm iddiaları millet nezdinde çürüdüğünü görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin paralel yapı ile yapmış olduğu mücadeleyi şahsım olarak destekliyorum. Devlet tektir, tek bayrak vardır, tek bir yönetim vardır. Bunların dışında yapılan başka bir oluşumun başka grup de başka bir birliğin hiçbir yasal değeri ne yasalarda ne de milletin gönlünde yeri yoktur. Bu iddiaların hepsi çöpe gitmiştir. Ben de bu bağlamda hükümetimizin ve devletimizin yanında olduğunu vurgulamak isterim.



BU ZAMANA KADAR CEVAP VERMEMENİN SEBEBİ BU İDDİALARIN HİÇ BİRİNİN DOĞRU OLMAMASIDIR
Paralel yapıyla ilgili söylemleri bu zamana kadar cevap vermemeni sebebi yapılan iddiaları hiçbir tanesi doğru olmadığı içindi. Ben buna bir açıklama getirmedim. 17-25 Aralık'tan önce ve daha önceleri herkesin yardım ettiği gibi biz de yardım etmiştik. Sadece cemaat değil farklı vakıflara farklı derneklere hayır amacıyla yardım yapmıştık. Allah'a şükür inanan insanlarız. Bir de Allah'ın emri olan zekat görevini yerine getirmiş olduk, hem de hayır kuruluşlarına destek olmak amacıyla şahsi olarak desteklerden bulunmuştuk. Yapılan yardımlar bilinmelidir ki sadece Allah rızası için yapılmıştır. 

YARDIMLAR SADECE ALLAH RIZASI İÇİNDİ 
Ben hiçbir dernek vakıf, cemiyet ve cemaatin mensubu değilim bu yardımların hepsi ama hepsi Allah rızası içindi. Benim gibi cemaate yardım eden insanların da bu amaçla yardım ettiğini düşünüyorum. Bu süreçte birlikte gerek firmamız olarak gerek ailemiz olarak bundan sonra yapacağımız hayırları tamamıyla devlet kurumlarına yapma kararı aldık. 2014 yılında dönemin Valisi Şükrü Kocatepe ile birlikte 32 derslikli bir İlköğretim Okul protokolü imzaladık.1,5 yıl içerisinde bu okulu tamamladık ve devletimize hibe ettik. Türkiye'de gelecek nesillerin güzel yetişmesi adına vatanımıza devletimize milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz bundan sonra yapacağımız hayır ve destekleri kamu kurumlarına yapmayı prensip olarak karar aldık. 

HİÇ BİR DERNEK MENSUBU DEĞİLİM
Ben hiçbir dernek vakıf, cemiyet ve cemaatin mensubu değilim. Ben sanayici ve iş adamıyım. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının başkanıyım. Benim başka bir isimle başka bir sıfatım yok. Bana İsnat edilen tüm sıfatları red ediyorum. Bunu ilk defa burada deklare etmiş bulunuyorum. Cemaate yapılan yardımların hepsi Allah rızasını gözetmek için yapılmıştır başka bir amaç başka bir İsnat yoktur” 

MAHİR ÜNAL’IN CİDDİ KATKILARI VAR
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın yaptığı ciddi çalışmalarına değinen Karaküçük: “Mahir Ünal'ın son 4 yıl içerisinde çok ciddi çalışmalar yaptığını biliyoruz. Kentimize de çok büyük katkıları oldu. 10-11 civarında Çalıştay yapıldı. İki defa Ulaştırma Çalıştayı yapıldı. birçok Bakanımız Kahramanmaraş'a geldi şehrin problemleri masaya yatırıldı. Burada gerek kamu kurumları gerekse sivil toplum örgütleri o bakanlık ilgili olan problemlerimizi dile getirdik” dedi. 

BÖLGESEL BİR SORUNA EL ATTI
Karaküçük, bölgesel havaalanından bahsederek şöyle konuştu: “Öncelikle Mahir Ünal'a bölgesel bir problemi el atmasından dolayı teşekkür ediyorum. Bu proje Devletimiz açısından da ciddi bir kamusal tasarruf, aynı zamanda da bir kazanç. Gaziantep havaalanı modernizasyonu için 100 milyon TL civarında bir kaynak ayrılmış, Kahramanmaraş havaalanı modernizasyonu içinde 80 veya 100 milyon TL bir kaynak ayrılmış. Yaklaşık 200 milyon TL’lik bir kaynağı dağıtmaktansa Narlı’da bulunan hazine arazilerine havaalanın yapılması çok büyük bir katkı olur. 



KAHRAMANMARAŞ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR UFUK 
Bu projenin Kahramanmaraş için de çok büyük bir ufuk olur bir bunu daha önce de dile getirmiştik. Mahir Ünal, 30 Mart seçimlerinden önce Gaziantep ve Kahramanmaraş kent protokolü ile ortak bir toplantı ve yerinde keşif yapmıştı. Bölgesel havaalanı o gün kabul görmemişti. İnsanların bir şeyleri kabul etmesi kabullenmesi kamuoyunun tartışması zaman alıyor.  Ama şu anda bu fikir Mahir Ünal'ın katkılarıyla ve Mahir Ünal'ın yine Bakan Mehmet Şimşek ile görüşmesi ile gündeme geldi. Bu proje Global bir proje, Mahir Ünal’ın tekrar fikir beyan etmesi bizi çok memnun etti.

ANKARA’DA KABUL GÖRÜR
Projenin yapılacağını Ankara'da bunun kabul göreceğini düşünüyorum. Havaalanı dışında önümüzdeki 4 yıl boyunca çok büyük yatırımlara imza atacağını bekliyoruz. Bu dönem milletvekilleri seçilen tecrübeli olan vekillerimiz var. Veysi Kaynak Adalet Bakan Yardımcılığı yaptı. Celalettin Güvenç değerli bir bürokrat kökeni var. Diğer milletvekillerimizin hepsinin değerli tecrübeleri var. Mahir Ünal başkanlığında güzel bir sinerji yapılacağını düşünüyorum. 

BAKAN ARZUMUZ VAR
Şehirde çok büyük bir beklenti var. Kahramanmaraş olarak gönlümüzde bir bakan arzusu var. Bu bizim uzun yıllardan beri beklediğimiz bir durum.  Mahir Ünal'ın grup başkan vekilliği ise yine tüm bakanların ortasında bulunan bir çatı gibi. Tüm Bakanların ortak çalışması gerektiği bir makam. Bakanlığın çıkartmak istediği birçok yasanın hepsi grup başkanvekillerini önünden geçiyor. Mahir Ünal'ın konumunda çok önemli bir yerde” 



BÜYÜKŞEHİRİN GÜZEL ÇALIŞMALARI VAR
KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, büyükşehir olmamızın çok ciddi bir şans olduğuna dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un ciddi ve güzel projeleri olduğuna değinen Karaküçük son olarak şöyle konuştu: “Fatih Mehmet Erkoç’unda çalışmalarını takip ediyoruz. Güzel çalışmalar ve güzel projeler kurgulanıp yapılıyor.  Fatih Mehmet Erkoç genç ve mühendis kökenli aynı zamanda heyecanlı birisi bu konuda da başarılı olacağına inanıyorum. Hanefi Mahçiçek ise tecrübeli bir bürokrat, geçmiş dönemde belediye başkanlığı ve milletvekili var. Necati Okay’da değerli ve gayretli.

EN ÜCRA KÖŞELERE KADAR HİZMET VAR
Büyükşehir ile birlikte tüm şehir satında büyük bir sinerji görüyorum. İlçeleri gittiğimiz zaman Büyükşehir'in çalışmalarını görmek beni mutlu ediyor. En ücra köşelere kadar kilit parke taşının döşeniyor ve yapılıyor olması Türkiye'de refahın bir göstergesi.

BÜYÜKŞEHİR OLMASAYDI BU KADAR HİZMET GİTMEZDİ
Büyükşehir olmasaydı bu kadar büyük yatırımlar ilçelerin bu kilit parke yatırma olmayacaktı. Büyükşehir'in Makro projelerini duyuyoruz. Kış turizminin yapılması için bir kayak merkezinin yapılması bizi çok heyecanlandırıyor. Dağlarımız gerçekten dağ ovalarımız da  gerçekten çok verimli. Kılavuzlu bölgesinde reklasyon alanı o bölgedeki yapılan çalışmalar Kahramanmaraş'ın ufkunu ve sosyal yapısını ciddi manada değiştireceğini düşünüyorum. 15-20 yıl önce Kahramanmaraş'ta kaliteli restoran yoktu, bugün çok güzel restoranlarımız var. Geçmiş dönemde Otel sıkıntısı vardı, şu anda şehir merkezinde şehir otelleri adı altında birçok kuruluş otel olarak hizmet veriyor. 5 yıldızlı otel ihtiyacımız yine var. Turizm anlamında Büyükşehir Belediyesi'nin bu altyapıları bu yatırımları önümüzdeki dönemde güzel meyveler verecek.”

Editör: Haber Merkezi