Karaküçük yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “güçlü ve dengeli büyüme için yapısal dönüşüm başlığıyla” Onuncu Kalkınma Planı kapsamında Öncelikli Dönüşüm Programlarına ilişkin açıkladığı 8 programdan oluşan yeni bölümün önemli maddeler içerdiğini belirtti.

İşsizliğin azaltılması, kadın istihdamının ve kadın girişimci sayısının artırılması, esnek çalışma biçimlerinin yaygınlaştırılması hedeflenen İşgücü Piyasasının Etkinleştirilmesi Programı’nın önemini vurgulayan Karaküçük şunları kaydetti: “Ülkemizin önemli adımlarından biri olan bu dönüşüm ile ekonomik anlamda bulunduğumuz noktanın çok çok üstüne çıkacağız. Türkiye olarak yakalanan bu başarı ivmesi, içimizde sürekli bulunan üretim gücüyle birleşecek ve üretim anlamında dünya lideri konumuna geleceğiz.  Beşeri sermayemizin yarısını oluşturan kadınlarımızın çalışma hayatında daha fazla yer alması ile 2023 hedeflerine ulaşmamızda bir engel kalmayacaktır” dedi.

KAHRAMANMARAŞ EĞİTİM’DE VE KADIN İSTİHDAMINDA İYİ BİR YERDE

Eğitim politikasının gelecek iş gücü piyasası olduğunu belirten Karaküçük: “Şu ana kadar 41 hayırseverimiz Kahramanmaraş’a okul yaptırdı. Buralarda yetişen öğrenciler, ülkesine faydalı bilim insanı olarak geri dönecektir. Nitelikli elaman ihtiyacı içinde bu öğrencilerin yetiştirilmesi lazım. 2014 yılı Ekim ayı verilerine göre Kahramanmaraş’ta yaklaşık 19 bin

Kadın çeşitli sektörlerde çalışarak önemli girdiler sağlıyor. 19 bin rakamını yukarı çekmek için çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 8 programda 380 eylem açıkladığını belirten Karaküçük, toplam eylem planının bin 350’ye ulaştığını bunun memnuniyet verici olduğunu belirtti.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi