Konu hakkında bir açıklama yapan Karaküçük, Kahramanmaraş’ta yapılan fuarların sektörlerine büyük katkısını olduğunun altını çizdi. 23-25 Ekim tarihleri arasında Tekstil Makineleri Fuarı, 6-9 Kasım tarihleri arasında Tarın Fuarı ve 13-15 Kasım tarihleri arasında yapılan İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarının çok önemli sonuçlar verdiğini belirten Karaküçük; “Firmalarımız bağlantılarını kurdu. Oluşturulan ticari koridor genişleyecek” dedi.

FUARLAR OLACAK, KAHRAMANMARAŞ KALKINACAK

Oluşturulan ticari koridorun genişlemesi ile Kahramanmaraş’ın 2023 hedefi olan 5 milyar dolar ihracat gerçekleşeceğini belirten Karaküçük, yapılan fuarlar ile Kahramanmaraş hedefini yeniden dizayn edeceğini söyledi.

Karaküçük şöyle konuştu: “Son iki ay içerisinde yapmış olduğumuz 3 fuar var. Birincisi Kahramanmaraş Tekstil Makinaları fuarıydı. Tabiri caizse doldu taştı. İlk fuarımızı yaklaşık 8 bin katılımcı ziyaret etti. Geçtiğimiz haftalarda ise 2. fuarımız Kahramanmaraş Tarım Fuarının açılışını gerçekleştirdik. Bu fuarımız da büyük ilgi odağı oldu. Stantlarımız oldukça doluydu. Bu fuara sadece Kahramanmaraş değil gerek ilçelerden gerekse çevre illerden yüksek oranda katılım oldu.

İNŞAAT CİDDİ BİR SEKTÖR

Bunlarla birlikte son olarak Kahramanmaraş İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarının açılışını yaptık. İnşaat fuarımızı da katılım gözle görülür derece de doluluk vardı. İnşaat sektörü ve Türkiye için önemli bir sektör kentsel dönüşüm ise Türkiye için çok önemli bir adım. İnşaatın sadece kendi değil yan alanlarında baktığımız zaman gayrisafi milli hasıla içerisinde yüzde 31 oranı sağlayan bir milli gelir oranı var. İnşaat sektörü Türkiye’nin lokomotif sektörü diyebiliriz. Son 10 yıl içerisinde de ciddi anlamda gelişme kaydettik. Bu bağlamda da bizler en son gerçekleştirmiş olduğumuz İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı organizasyonumuzla hem gururluyuz hem mutluyuz.

YENİ BİR FUAR MERKEZİNE İHTİYACIMIZ VAR

Bu fuarlarımızla şunları da fark ettik gelecekte daha büyük bir ticaret ve fuar merkezine ihtiyacımız var. Kahramanmaraş bu zamana kadar üretti, ihracat yaptı. Fakat bundan sonra biraz daha fuarcılık ve kongre kültürünü, kongre bilincini yerleştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda güzel bir ticaret ve fuar merkezine ihtiyacımız var.

BURADA FUAR OLMAZ DİYENLERE ÖNEMLİ BİR MESAJ OLDU

Kahramanmaraş’ta şu ana kadar üyelerimizi sürekli fuarlara ve yurt dışına götürdük. Ancak görüyoruz ki artık Kahramanmaraş ta önemli bir üretim ve pazar merkezi. Kahramanmaraş’ta fuar olmaz Kahramanmaraş’ta fuar rağbet görmez anlayışı bu şekilde yıkılmış oldu. Bir ay içerisinde üç tane fuar, uluslararası tekstil zirvesi ve bir tekstil defilesi yaptık. Gayet yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

AF YASASININ SON ÖDEME TARİHİ 1 ARALIK

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz ayda yeni çıkan kamuoyunda torba yasa diye bilinen yasayla birlikte tüm kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçlar yeniden yapılandırılıp, faizlerinin silindiği gibi Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası üyeleri de yine aidatlarını yatıramamış ve odaya borçları olan firmalarımızın yararlanmalarını gerekli. Bu yasa tüm üretici firmalarının yararlanması gereken bir yasadır. Tüm üyelerin üretici firmaların 1 Aralık’a kadar, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’na üye aidatlarını ödemek, yapılandırmak ve faizlerinin silinmesi adına müracaat etmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü bunlar kamu alacağıdır. Bu tür borçların affı sadece kanun yoluyla elde edilebilir. Başka türlü hiçbir şekilde bu borçlar yapılandırılamaz, affedilemez. Yani bu borçlar burada Ticaret ve Sanayi Odalarının veya ilgili kamu kurumların, yönetim kurullarının veya meclisin af yetkisi yok. Bu aflar sadece kanun düzenlemesinde var. Böylesine önemli bir kanuni düzenleme yapılmışken üyelerimizin bu mağduriyetlerinin giderilmesi adına ben 1 Aralık’tan önce bu fırsatı değerlendirmelerini tavsiye ediyorum”

 

Editör: Haber Merkezi