Bakanlığımız, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı Koordinesinde Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Projesi Kapsamında, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü İle Birlikte Yürütülen, Lavanta Kokulu Köyler Projesi Kapsamında Eğitim Toplantısı Yapıldı.

Eğitim toplantısı Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda Ziraat Mühendisi Muzaffer ÖZDEMİR tarafından sunuldu.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU’ Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı destekleri ile İlimizde bayan çiftçilere yönelik ‘Lavanta Kokulu Köyler’ isimli bir proje sayesinde Kahramanmaraş da bir ilki gerçekleştireceğiz. 12 bayan çiftçimiz Lavanta Yetiştiriciliğine başlayacak. Ocak ayı itibari ile proje faaliyete geçmiş olup Mayıs ayı içerisinde lavanta fideleri toprakla buluşacak. Lavanta yetiştiriciliğinin her aşaması teknik elemanlarımız tarafından kontrol edilecek. İlimiz için henüz yeni olan bu projenin çiftçilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dedi.

Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Hasan GEZGİNÇ; Doğu Akdeniz olarak biz ıtri ve tıbbi bitkiler anlamında zengin bir kaynağa sahibiz. Bu kaynakların değerlendirilmesi, kültüre alınması ve gelecekte alternatif tarımsal ürünler anlamında değerlendirilmesi bakımından özellikle lavantanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Pazarlama açısından da ciddi bir açık olan lavantanın bölgemizde alternatif bir ürün. Çiftçilerimize alternatif bir gelir kaynağı olacağını düşündüğümüzden böyle bir projede olmak istedik emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum .Dedi.

Eğitim ardından bayan çiftçilere Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğün de lavanta yetiştiriciliği yapılan Tıbbi Aromatik Bitki alanları gezdirildi. 

Editör: Haber Merkezi