Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, konuşmasında ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni anlattı. Türkiye’yi istikbale taşıyacak sistemin Cumhurbaşkanlığı Sistemi olduğunu kaydeden Kaynak, “Bu vatanın evlatları Suriye El-Bab’ta vatan bütünlüğünü korumak adına 20 yaşında şehit olma ferasetine sahipken, aynı mübarek nesilden 18-20 yaşlarındaki evlatları Milletimizin Meclisinde kendi ülkesinin geleceğini savunacak ferasete ’de sahiptir’ dedi. 

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Milletvekili Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş milletvekilleri İmran Kılıç, Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu, TBMM İç İşleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Bilal Debgici, MÜSİAD Kahramanmaraş İl Başkanı Atıf Şirikçi ve iş dünyasının güzide temsilcileri ve Kahramanmaraş MÜSİAD Yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Kendisini istikbaline hazırlayacak, istikrarı içinde hareket edebilecek bir hükümet modeli, bir hükümet sistemi modelidir bu getirdiğimiz sistem” dedi.

GENÇ MÜSİAD AİLESİ OLARAK GELECEĞİNİZ EMİN ELLERDE

Kahramanmaraş Genç Müsiad yönetim Kurulu Başkanı Ünal Çimen, Genç Müsiad olarak sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek, Kahramanmaraş’ın geleceğinin Genç Müsiad’a emanet edileceğinin farkında olduklarını belirterek üzerine düşen sorumluluklarının fazlasını yapacaklarını ifade etti.
 

Genç Müsiad Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Çimen yaptığı açıklamada Genç Müsiad olarak sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek bu yolda her zaman üreterek devam edeceklerini belirtti. Çimen: “Müsiad ailesi dinamik ve helal kazanç ruhuna önem veren yapısıyla bugüne kadar varlığını sürdürmüştür. Örnek hayatı ile çevresinde itibar kazanmış ve ülkemizin kazanması ve ilerlemesi için elini taşın altına koymuş dava şuurunu taşıyan bireylerinden oluşan bir kuruluştur. Biz bugün burada Kahramanmaraş’ta dava bilincine sahip genç iş adamları olarak, MÜSİAD ailesinin gençlik kuruluşu olan GENÇ MÜSİAD olarak burada bulunuyoruz. Biz bugün burada uzun bir dönem dejenarasyon geçiren gençlik ülkemizde son zamanlar da tekrar rağbet görmeye başlamıştır. Gençliğin aslında ülke adına büyük bir kazanım olduğunu herkes kabul etmiştir. Rahmetli Erbakan Hoca’nın dediği gibi bir milletin asıl gücü tankı topu tüfeği değil o milletin genç neslidir demiştir. Şunu söylemeliyim ki fırsat verilmiş ve iyileştirilmiş genç bireylerin potansiyeli ve başarabileceği şeyleri hayal bile edemezsiniz. Bunun en büyük örneği 21 Yaşında İstanbul’u feth eden Fatih Sultan Mehmet’tir Yüksek ahlak ve teknoloji ilkesini benimsemiş bir kuruluştur, Bizde Kahramanmaraş Genç Müsiad olarak bu vatan ve millet için gelecek vadeden her türlü projeyi destteklemek ve geliştirmek için buradayız.”

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Genç Müstakil İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) 1’nci olağan genel kurul toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda önemli konulara değindi. Kaynak : “Ak Parti kalkınma mücadelesi ve vesayetle mücadele geçmişi vardır. Henüz daha kurulduğu yıl genel başkanına adaylık imkanı vermediler. Anayasa değişikliği ve bu yasal düzenlemelerin tek bir gayesi var o gaye milletin kendi geleceğine kendi istikbaline sahip çıkmasını düzenleme gayesidir. Bu vatanın evlatları Suriye El-Bab’ta vatan bütünlüğünü korumak adına 20 yaşında şehit olma ferasetine sahipken, aynı mübarek nesilden 18-20 yaşlarındaki evlatları Milletimizin Meclisinde kendi ülkesinin geleceğini savunacak ferasete ’de sahiptir.

Gaziantep te bana sorulan sorular arasında bu 18 yaş mevzusu vardı. 18 Yaşamadan bile Gaziantep’in milli kahramanı Şahin beyi şehit olmuştur. Bizim bacımızın annemizin başörtüsüne el uzatıldığında Sütçü İmam henüz daha silahını ateşlemeden milletimizin namusuna bekçi olmak için öne atlayan Çakmakçı Sait 18 yaşında değil miydi? Kahramanmaraş Mücadelesinin ilk çocuk şehitlerindendir. Biz gençlerimizin ülkemizin geleceği ve daha aydınlık bir geleceğe taşınacağına inanıyoruz. Kardeşlerim şunu asla unutmayın, Bu anayasa değişikliğine karşı çıkılmasının nedenleri arasında gösterilen 18 yaş bahane, milletvekili sayısının 600 e çıkması bahane, Yüksek yargının hangi usulle seçileceği bunların hepsi bahane bir tane gerçek var bu anayasa değişikliğine karşı çıkılması CHP,PKK, HDP ve FETÖ’nün karşı çıkmasının bir tek sebebi vardır. Kim seçilirse seçilsin onları iktidar olmak istemişlerdir. Seçilmiş iktidar ne yapacak yol yapacak hastane yapacak okul yapacak. Milletin istikbali ve istiklali için çalışma yapamayacak orda duracak deniliyor. FETÖ’nün amaçladığı da bu idi.  Biz diyoruz ki 16 Nisan’da Yeter söz de karar da milletindir diyorum. AK Partili olanlar neler yaşadı. Henüz kurulduğu yıl genel başkanına adalet imkanı vermediler. Recep Tayyip Erdoğan’a adalet imkanı vermediler. Aynı şekilde Siirt’te bir şiir okuduğu için malum Recep Tayyip Erdoğan bir hapis cezasına çarptırılmıştı. O sebeple aday olamazsın dediler. Benzer sebeple mahkumiyet alan Hasan Celal Güzel beye adaylığın önünü açtılar. Bir çok açık ya da gizli darbe girişimi oldu. En son 1961 Anayasası’na göre kendisinden önce, hatta Cumhuriyetimiz kurulduğundan itibaren nasıl seçilmişse aynı şekilde Cumhurbaşkanı seçmeye kalkıştılar. 27 Nisan gecesi ben il başkanıydım hiç unutmam o geceyi. Bir e muhtırayla hayır siz 363 kişisiniz, normalde Cumhurbaşkanını seçmeye 276 kişi yeter ama sizin 363 kişi o 276’nın gücünde değil” dedi.

Cumhuriyetin hiçbir kademesiyle problemleri olmadıklarını söyleyen Kaynak, “Kendisini istikbaline hazırlayacak, İstikrarı içinde hareket edebilecek bir hükümet modeli, bir hükümet sistemi modelidir bu getirdiğimiz sistem. Bizim cumhuriyet rejiminin hiçbir kademesiyle problemimiz yoktur. Cumhuriyet 1923’te kurulan Cumhuriyet, 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisinin, kurtuluş harbini yapan meclisin kurduğu Cumhuriyet. Cumhuriyet sahip olduğu temel değerler itibariyle bizim temel değerlerimize sahiptir. Suriye El-Bab’ta 18 ve 20 yaşlarındaki kardeşlerimiz vatanımızın birliği ve bütünlüğü için nasıl şehit olabiliyorsa, 18 ve 20 yaşındaki kardeşlerimizde ülkesinin geleceğinin istikbalini mecliste gayet doğal bir şekilde savunabilir ve koruyabilir.” diye konuştu.

Referandum da gençlere güvendiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Kaynak, “16 Nisan’ın en büyük yükünün gençlerimiz üstünde olduğuna inanıyorum ben. Ve bundan umutluyum. Bizim gençlerimiz Allaha hamdolsun gerçekten çalışan, gerçekten ülkesi için, insanı için, dünyası için kafa yoran bir gençlik” dedi.

GELECEĞİ GENÇLERE EMANET EDECEĞİZ

MÜSİAD Kahramanmaraş İl Başkanı Atıf Şirikçi konuşmasında, Türkiye’nin Genç değerlere ihtiyacı olduğunu ifade ederek, Geleceği Gençlere emanet etmenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Her genç MÜSİAD üyesinin bir kişi istihdam etmesi gerektiğini ifade eden Şirikçi, İyi bir iş adamı olabilmek için Vatanı Sevmenin ve Üretmenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Şirikçi:
“Ekonomi ve siyasi alanda etkin ve Dünyada da  etkin bir Türkiye ideolojisi ile yola çıkan MÜSİAD binlerce üyesiyle Türkiye’nin gücüne güç katmaya devam ediyor. Büyüyen, üreten MÜSİAD bugün çeşitli illerde birbiri ardına oluşturan Genç MÜSİAD yapılandırılması ile birlikte umut saçıyor. İlk başladığımızda MÜSİAD da birkaç kişiydik. Artık her sektörde onlarca üyemiz etkin bir şekilde üretim ve yatırım yapmaya devam ediyor. Artık gençlerimiz ile çok daha güçlüyüz. Kendileri ile gurur duyuyoruz, Biz biliyoruz ki Türkiye’nin geleceği gençlerin ellerinden şekillendirecektir. Ben gençlerimizi bu sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum. Değerli Dostlar Kahramanmaraş tekstil üretiminde önemli bir paya sahiptir. Bu alanda kendisini sadece Türkiye’de değil Dünya’da kanıtlamış durumdadır. Çok farklı sektörlerde üretimi artırabilmek için bilgiyi iyi kullanan gençlerimize çok fazla iş düşüyor ve gençlerimize inanıyorum. Sevgili gençler üretim yapmak, insanlara istihdam sağlamak gönül işidir. İşini sevmek büyük öneme sahiptir. Ülkenizi sevmezseniz üretim yapamazsınız. 15 Temmuz ve sonrasında ülkemiz büyük bir sınavdan geçmiştir, 15 Temmuz gecesi milletimizin hainlere karşı verdiği kutsal mücadeleyi düşününce geleceğe dair umutlarımız daha da artmaya başlıyor. O an anlıyoruz ki devletimize ve milletimize daha çok güçlü, yapı oluşturulması gerektiğini o gün anlıyoruz. Hainlere karşı devletimizi yanında olmalıyız. Sonuçta bu ülke bizim, yatırımlardan hiçbir zaman vazgeçmeyerek daha çok kişiye istihdam sağlayarak bunu başarabiliriz. 16 Nisanda ülkemizde tarihi bir oylama yapılacak, Türkiye’nin bundan sonraki yoluna nasıl devam edeceği oylanacaktır. Bu ülkede parlamenter sistemin sıkıntılarına hep birlikte şahit olduk, ülke istikrarsızlaştırıldı 7 Haziran 2015 te yapılan seçim sonrası herşey ortadaydı, koparılan fırtınalar hep ortadaydı. Ülke içinde ve dışında bazı mihraklar seçim sonrası istikrarsızlığın devam etmesi ve kaos ortamının sürmesi için ellerinden geleni yaptılar. Türkiye’nin kaosa sürüklenmesini istemeyen kişiler bu durumun devam etmesini istemektedir. Ben Milletimizin koalisyon ve kaos ihtimalini ortadan kaldıracak anayasa değişikliği ile ilgili olarak kararını vereceğini düşünüyorum ve bu kararın EVET olacağını düşünüyorum.

DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ.

Genç Müsiad Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aktar,  Genç Müsiad olarak üzerlerindeki sorumluluğun farkında olduklarını belirterek, Üreten bir genç nesil olarak her zaman için Devletin yanında olacaklarını belirtti.

Aktar, Türkiye’nin her köşesinde Referandum için çalışacaklarını ifade ederek, Türkiye’nin geleceği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle sahada olacaklarını belirtti. Aktar:

“15 Temmuz’da ülkemizin her köşesinde Sütçü İmam’dan bayrağı devir alan Ömer Halisdemir’ler, Seğmenler gakkoşlar ülkenin dört bir yanında kol geziyordu. Biz her zaman başkomutanımızın yanında olduk devletimizin, başbakanımızın yanında olduk. Bizler genç iş adamları olarak sürekli seçimlerin olduğu istikrar ve güven ortamı olacağın bir ortam istiyoruz. Bizler genç MÜSİAD olarak 50 şubemiz ile birlikte referandum için sahada olacağız. Genç MÜSİAD olarak Cumhurbaşkanımızın söylediği her sözü emir bilip harekete geçiyoruz. Genel Başkanımız bir açıklama yapmıştı. Bizler de genç müsiad olarak en az bir kişi istihdam edip devletimize ve milletimize faydalı olacağız. Hakim ve Savcılarımıza yönelik dün Şanlıurfa’da yapılan hain saldırıyı kınıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.”

ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ EMİN ELLERE EMANET EDECEĞİZ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ülkenin geleceğini emin ellere emanet etmenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, Üretici gençlere emanet edilen bir Ülkenin geleceğinin çok güçlü olacağını ifade etti.

Erkoç, MÜSİAD’ın hem Kahramanmaraş, hem de Türkiye için çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, Genç MÜSİAD’ın Türkiye için çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti. Erkoç:

“Müsiad gerçekten Türkiye’mizi için çok önemli bir STK’dır. Vesayetin en çok zulmünü görmüş belki vesayeti dönemindeki en çok çekmiş STK’lardan bir tanesidir. Ama cesurca, yiğitçe, mertçe duruşunu bozmadan devletinin yanında olmuşlardır.

Tabi bu duruş çok önemli Türkiye’mizin geleceği açısından. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’miz çok önemli adımlar atmakta, Tüm engellemeler rağmen çok önemli badireler atlattık. Ülkenin ekonomisi zarar gördü, ülkenin müteşebbislerimiz zarar gördü. Ama hamd olsun bu güçlü duruş sayesinde saygıdeğer Cumhurbaşkanımız sayesinde bugünlere geldik. Tabi bunun kalıcı olması gerekiyor. Türkiye’nin geleceğe güçlü adımlar ile yürüyebilmesi için güçlü adımlara ihtiyaç var. Bugünkü parlamenter sistem mayınlar çok açık, birçok badireler görüldü bunun en üzücü olanı da Cumhurbaşkanını seçmek. Yani her on yılda bir ya parlamenter sistem ülkeyi kışla duvarına çarpıtacak, ya da ekonomik krizler ve ekonomik uçurumlara sürdürecektir. Ülkemizde birçok krizler çıktı, inşallah Son 15 yılda tüm bu parlamenter sistemin açıklıklarına eksikliklerine rağmen saygıdeğer cumhurbaşkanımızın kefenimizi giydik çıktık bu yolda diyerek kahramanca duruşu ile çok önemli işlere imza atıldı. Bundan sonra da kalıcı olabilmesi için gelecekte de yaşaması için işlerini sürdürmesi için Türkiye’mizin her zaman bu istiklal zeminine sahip olabilmesi için bu 16 Nisan da yapılacak olan halk oylaması çok önemlidir. Gelecek tarihimiz bu 16 Nisan ı altın harflerle yazacaktır. İnşallah bu yeni kurulacak sistem başarılı bir sistem olacaktır. Yürütme kurulu ülkenin lokomotifidir yürütmenin başındaki ve ülkenin başını belirler. Ülkede güçler ayrılığı vardır ancak ülkenin gelecek hayalini kuran Yürütme organıdır. Yürütme ne kadar güçlü olursa bizde o kadar güçlü oluruz. İşlerimiz de gelecekte daha sağlam bir zeminde daha az bir riskle yatırım yapması ve ticaret ile uğraşması ülkenin ekonomisinin ticaretle daha içli dışlı olması için çok önemlidir. Bu sadece siyasi partilerin görevi değil tüm STK’ların ve vatandaşlarımızın çalışması gerekiyor.

Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş’a ziyareti esnasında Genç Müsiad coşkulu bir şekilde Cumhurbaşkanımızı karşıladı.”

Toplantı Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a plaket takdimi ve toplu hatıra fotoğrafının çekimiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi