Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş, Mikro Kredi Diyarbakır Bölge Sorumlusu Mustafa Pehlivan ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kahramanmaraş İl Temsilcisi Aydın Can ve mikro kredi kullanan kadınlar katıldı.

Programın açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş, Büyükşehir Belediyesi olarak düzenledikleri meslek edindirme kursları ile vatandaşların meslek sahibi olduklarını ve yaptıkları üretimlerle aile bütçesine katkı sağladıklarını söyledi.



Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü olarak birçok kurs açtıklarına dikkat çeken Şube Müdürü Okumuş: “Mikro Kredi alan kardeşlerimiz bu aldıkları kredileri yerinde değerlendirebilmeleri ve bunu kazanıma dönüştürmeleri çok önemli. Bu anlamda meslek edindirme kurslarımızdan  biz sizlerin yararlanmasını arzu ediyoruz. Açtığımız meslek edindirme kursları sayesinde birçok kadınımız meslek sahibi oldu. Bu kurslarımıza katılım ücretsiz olup tamamen halkımızın meslek edinmesine yönelik kurslardır” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Mikro Kredi Diyarbakır Bölge Sorumlusu Müdürü Mustafa Pehlivan ise mikro kredi kullanan hanımların birçok fırsatın karşılarına çıktığını söyledi.

Bayanların mikro kredi kullanımına ilişkin bilgiler veren Pehlivan: “Mikro kredi alanlar aldıkları kredilerle ne yapabilirler? Nasıl meslek sahibi olurlar ve meslek sahibi olduktan sonra aldıkları kredileri nasıl değerlendirirler? Para kazanabilirler diye düşündük. Verdiğimiz kurslarda Milli Eğitim onaylı sertifikalar veriliyor hem de Büyükşehir Belediyesi tarafından bu kursları ücretsiz olarak bütün üyelerimize sağlıyor” dedi.



Açılış konuşmaları bölümünde son olarak kürsüye gelen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kahramanmaraş İl Temsilcisi Aydın Can, mesleki eğitim kurslarının akabinde birçok kişinin iş yerlerini açmasını umduklarını belirterek: “Biz de KOSGEB olarak yeni açılan iş yerlerine destek sağlıyoruz” diye konuştu. 

Açılış konuşmalarının ardından Çini Tezhip kursu Eğitmeni Zeynep Uyanık, Özel Gün ve Nikah Şekeri Hazırlama Kursu Eğitmeni Meryem Alagöz, Gün ve Nikah Şekeri Hazırlama kursu kursiyerlerinden Fatma Alıç, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Kursu Eğitmeni Hülya Akkaya, Resim Kursu Eğitmeni Ümit Parsıl, Ahşap Boyama ve Kağıt Rölyef kursu Eğitmeni Meral Pekel, Stilistlik kursu Eğitmeni Esma Yakar, Halk Oyunları Eğitmeni Erkan Özker ve Konfeksiyon Atölyesi Kursu Eğitmeni Yeşim Belibağlı, birer sunum yaparak kurslar hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

Sunumların ardından Büyükşehir Belediyesi Konservatuar ekibinin müzik dinletisi ile program sona erdi.
Editör: Haber Merkezi