İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), son yirmi yılda tekstil ve konfeksiyon sektöründe büyük atılımlar yaparak Türk tekstil üretiminin merkezi haline gelen Kahramanmaraş’ta 26-28 Eylül tarihleri arasında kapılarını sektör temsilcilerine beşinci kez açacak olan Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2019’a bu sene de destek olacaklarını açıkladı.

Türkiye’nin ve bölgenin en önemli iş kollarından biri olan tekstil, hazır giyim, kumaş ve iplik üreticilerinin makine ve aksesuar üreticileri ile üç gün boyunca Kahramanmaraş’ta bir araya geleceği KTM 2019’a ana sponsor olma kararı alan İTHİB, 2014 yılında yapılan ilk fuara da destek olmuştu. İlk KTM Fuarında İTHİB, tarihinde ilk kez bir tekstil makineleri fuarına destek kararı almıştı.

İTHİB ile KTM Fuarı'nın organizasyonunu gerçekleştiren ECR Fuarcılık arasında imzalanan protokol doğrultusunda, İTHİB, KTM 2019’un tanıtım çalışmalarına destek olacak ve İTHİB üyelerinin organizasyon kapsamındaki tüm etkinliklere katılması teşvik ederek, fuarı katılımcı ve ziyaretçileri arasında iş geliştirme platformu haline getirecek.

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz konuyla ilgili; “Tekstil üretiminde önemli rol oynayan şehirlerin buluşma noktası olan Kahramanmaraş’ta, KTM 2019’un sektöre ve ekonomiye katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Fuarda sergilenecek olan yeni makineler, katma değeri yüksek tekstil üretimi için önemli, bu nedenle biz de KTM 2019’la işbirliği yapıyoruz ” ifadelerini kullandı.

Tekstil Mühendisliği Seçene Asgari Ücret Kadar Burs

Öte yandan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Öksüz, sektörün nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak için hazırlanan eylem planı ile nitelikli tekstil mühendisleri yetiştirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

İTHİB, İHKİB ve İDMİB öncülüğünde bir araya gelen 12 ihracatçı birliği ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) ile YÖK arasında imzalanan protokole göre, üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrenciler, tekstil mühendisliğini tercih etmeleri durumunda her ay net asgari ücret tutarında karşılıksız burs imkanından faydalanacak.

Sektörü canlandırmak için hazırladıkları öğrencilere yönelik projeyi anlatan Öksüz; üniversiteler, ihracatçı birlikler ve TTSİS ile çeşitli çalıştaylar düzenleyerek bir eylem planı hazırladıklarını söyledi.

Öksüz, nisan ayında Ticaret Bakanlığının projeyi onayladığını ve YÖK ile imzaların atılmasıyla, üniversite sınavında ilk 80 bine giren öğrencilerin tekstil ve deri sektörünü tercih etmeleri durumunda öğrenim hayatları boyunca asgari ücrete kadar burs vereceklerini ve öğrencilerin mezun olmaları ertesinde beş yıl boyunca iş garantisi verileceğini duyurdu.

Editör: Haber Merkezi