İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2015 yılı araştırması sonuçları açıklandı. Türkiye’de ilk sırayı Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) alırken listeye geçen yıla göre 1 firma artış gerçekleştirerek Kahramanmaraş’tan 10 şirket girdi. Sıralamada, tekstil, enerji ve kağıt sektörlerinin ağırlıkta olduğunu belirten Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, “Kahramanmaraş, tekstilde, enerjide, gıdada, metal mutfak sektöründe, kağıt sanayiinde, çimento sektöründe lider konuma ulaşan 1000’e yakın sanayi tesisleriyle Türkiye’nin üretim yıldızları arasında özel bir yere sahiptir. ISO 500 listesinde 10 firma girerek üstün performans sergilemiştir. 120’yi aşkın ülkeye ihracat yapan 260 ihracatçı şirketiyle Kahramanmaraş ilk 500’deki temsilcilerinin sayısını artıracak ve Türkiye’nin üretim ve ihracatına katkıda bulunmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

2023 HEDEFİNE HIZLA GİDİYORUZ
Sanayi üretimindeki artış, ihracattaki yükselme çabası ve ISO 500 araştırmalarında sıralamaya giren firmalardaki artış sayesinde 2023 hedefine daha emin adamlarla gidildiğinin altını çizen Karaküçük: “Bu şirketlerimiz, Türkiye’nin büyümesine en çok katkı sağlayan aktörler arasında özel bir konuma sahiptir. Şimdi yolumuz, 2023 hedefini tutturmak. Görüyorum ki, ürettiğini yatırıma dönüştüren kahraman iş adamlarımız, hedeflerimize ulaşmamızı daha da kolaylaştıracak” dedi. 

KMTSO OLARAK TEBRİK VE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Başkan Karaküçük emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek şöyle konuştu: “Geçen yıldan buyana üretimden satışlarını artırarak listede yer alan şirketlerimize Kahramanmaraş’ın hedeflerine ulaşma yolunda gösterdikleri çaba dolayısıyla teşekkür ediyorum. ISO 500 listesinde göğsümüzü kabartan firmalarımıza, işçisinden patronuna bu başarıda emeği bulunanlara yürekten teşekkür ediyorum. Bu tablo, iş dünyasının üstün gayret ve alın terinin karşılığıdır.”

Editör: Haber Merkezi