Mart ayında faaliyete geçen Ar-Ge merkezinde, İskur Tekstil ‘in orta ve uzun vadede, üretmekte olduğu ürünlere alternatif olarak teknik tekstiller pazarındaki payını ve rekabet gücünü artırmaya yönelik çalışmalarına başladı.

Faaliyete geçen Ar-Ge merkezinde üst düzey 31 araştırmacının istihdam edileceğini belirten İskur Tekstil Enerji AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kurtul, “Bir adet doktoralı, dört tane yüksek lisanslı olmak üzere 21 Mühendis çalışmaktadır. İskur Tekstil Enerji ve Ticaret A.Ş. Ar-Ge Merkezi’nde üniversitelerin Tekstil Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Enerji Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İşletme Mühendisliği ve Fen-Edebiyat Kimya ve Biyoloji vb. gibi birçok disiplinden doktora öğrencileri ve yüksek lisans öğrencileri istihdam edilmektedir” diye konuştu.

Kurtul, “Türkiye’nin uluslararası düzeydeki en prestijli Ar-Ge Proje Pazarlarından biri olan ve Mart 2018’de Bursa’da düzenlenen “UTİB Turkey Textile and Clothing Sector X. International R&D Project Brokerage Event” organizasyonda İskur Tekstil Enerji ve Ticaret A.Ş. Ar-Ge Merkezi 2.lik ödülünün sahibi olmuştur ve Kahramanmaraş’tan ilk defa bir firma bu yarışmada proje kategorisinde ödül alma başarısı göstermiştir” dedi.

İskur Tekstil’in küresel ölçekte Ar-Ge çalışması yürütebilme yetkinliğini gösterdiğini ifade eden Kurtul, TÜBİTAK ve AB projelerinde planlanan aşamalarının tamamını gerçekleştirebilecek Ar-Ge Merkezine, makine teçhizat ve altyapı ile konusunda uzman deneyimli kadrolara fazlasıyla sahip olduklarını söyledi.

Geleneksel üretim yöntemlerimizle gelinebilecek noktanın sınırlı olduğu dile getiren İskur Tekstil, Enerji ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kurtul, “mutlaka Ar-Ge’ye, yenilikçi düşüncelerin ekonomiye dönüştürülmesi için İnovasyona önem verilmesi gerekmektedir” dedi. bu bağlamda Ar-Ge merkezinin stratejisi şunlar olacak: “

·         Ar‐Ge çalışmalarında daima son teknoloji gözetmek

·         Güncel teknolojilerin takibini sürdürülebilir kılmak

·         Yeni teknolojileri üretim sürecimize ve ürünlerimize aktarmak

·         Rekabet edebilir, katma değeri yüksek projeler gerçekleştirmek

·         Ar-Ge kültürünün ve sürekli gelişim düşüncesinin yerleşmesini sağlamak

·         Üniversite – Sanayi işbirliğini tüm süreçlerinde içselleştirmek

·         Faydalı Model ve Patentli ürün veya proses sayısını arttırmak”

 

Editör: Haber Merkezi