Türkiye’nin önde gelen plastik iplik taşıyıcı üreticilerinden biri olan Işılsan Plastik, Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’na katılıyor. Işılsan Plastik’in sahibi Saylan Karınca, firmayla ilgili bilgiler verirken; “1994’den itibaren faaliyette olan firmamız 2003 yılında yaptığı yatırımlarla, edinilen yeni teknoloji makineler ve kalıplar ile kapasitesini arttırarak teknoloji, kalite ve hızı, uygun fiyat ve kesintisiz hizmet ile birleştirdi. Plastik sektöründeki 25 yılı aşkın deneyimimiz ile son teknolojiyi profesyonel bir ekip ile birleştirerek, sektördeki eksiklikleri gidermek misyonumuz, kaliteli hizmet vizyonumuz olmuştur.” ifadelerini kullandı.

İplik İşletmelerinde Enerji Tasarrufu ve Verimliliği Arttırma

Işılsan Plastik’in KTM 2019’a katılımıyla ilgili de konuşan Saylan Karınca, fuara yönelik yaptıkları hazırlıklar hakkında da bilgi vererek; “İplik işletmelerinde enerji tasarrufu ve verimliliği arttırmaya yönelik yaptığımız ring masuralarının çapını ve ağırlığını düşürmeye yönelik yaptığımız çalışmalar çok olumlu karşılandı. Fuara yönelik bu alanda çalışmalarını yaptığımız yeni ürünlerimizi sergilemeye hazırlanıyoruz.” dedi.

Türkiye pazarının Işılsan Plastik için önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Karınca, Türkiye pazarındaki hedefleri hakkında; “Türkiye pazarında şu anda çok önemli bir konuma sahibiz ve bunun sorumluluğunu taşıyoruz. Hedefimiz ürün kalitemizi, servis hizmetimiz ve profesyonel satış kadromuz ile hizmet vermeye devam ederek bu pazar payımızı korumak ve daha da arttırmaktır.” açıklamasında bulundu.

“KTM Fuarları Bizim Açımızdan Çok Verimli Geçiyor”

Karınca, Işılsan Plastik’in Türkiye pazarındaki hedeflere ulaşması konusunda KTM 2019’un öneminden bahsedip araştırma ve geliştirmeye ciddi bir bütçe ayırdıklarını hatırlatarak; “KTM Fuarları bizim için yeni ürünleri müşterilerimiz ile buluşturmada çok önemli rol oynuyor. Özellikle bölge firmalarının hem idari hem teknik personelinin katılımı ile birebir ürünlerin faydalarını ve özelliklerini paylaşıp tartışabildiğimiz için bizim açımızdan çok verimli geçiyor. Tüm müşterilerimize ulaşarak, yeni ürün Ar-Ge hedeflerini koymamızda çok önemli bir rol oynuyor.” dedi.

Işılsan Plastik’in kurulduğundan bu yana yaptığı araştırma ve geliştirme çalışmalarında, yeni ürün tasarımı ve validasyonu konularında Kahramanmaraş ve bölge firmalarının desteğini alarak ilerlediğinden bahseden Saylan Karınca; “Bu yüzden Işılsan Plastik’in ulaştığı noktada bu bölge firmalarının payı oldukça fazladır. Biz de KTM 2019 Fuarı’na, bize bu yolda destek olan firmaların ihtiyaçlarını giderebilmek ve sorunlarına çözüm bulabilmek, aynı zamanda yeni ürünlerimizde fikirlerini ve desteklerini alabilmek adına özel bir önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

2018 yılında yatırım çalışmasını başlattıkları ikinci işletmelerini 2019’un ikinci yarısı itibariyle devreye alarak üretim sahalarını 8.000 metrekareye yükselteceklerini söyleyen Karınca; “2021 yılı sonuna kadar bu yatırımı tamamlamayı planlıyoruz. Bugüne kadar yanımızda olan ilerlememizde ve gelişmemizde desteği olan müşterilerimize teşekkür ederiz.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi