Zamanla ünü yaygınlaştı, müşterileri çoğaldı, dükkan genişledi, kalfa, çırak sayısı arttı. Ama Ali Rıza Usta, o çok rağbet gördüğü günlerde bile bir gün gelip de tohumlarını attığı işletmenin sadece Kahramanmaraş’ın değil, Türkiye sınırlarının da dışına taşacağını, dünyanın çeşitli ülkelerinde mağazası, modanın kalbi Milano’ya markasını taşıma cesareti olan bir firma haline geleceğini hayal etmiş miydi, bilinmez…

Fakat, Kısakürek ailesinin 40 yılı geçen zanaat birikiminde bayrağı devralan yeni kuşak temsilcilerin çabası, Kahramanmaraş’ın tekstil geleneğinden çıkan Piserro markasını yurt içi ve yurt dışındaki 30 mağazada başarıyla temsil edilen, pek çok ülkede tescili yapılmış, günlük 1200 takım elbise ve gömlek üretimiyle erkek modasını belirleyen bir dünya markası haline getirdi.

HAYALLERİMİZLE BÜYÜDÜK

Piserro’yu marka yapan Atlas Giyim Yönetim Kurulu Üyesive Ceo'su Uğur Kısakürek, Piserkro’nun şu an 11.500 m2’si kapalı toplam 36.500 m2’lik alanda 700 çalışanıyla, Türkiye ve dünyada, erkek giyimine damga vuran güçlü bir firma olarak üretimini sürdürdüğünü belirterek, “Aslında hayallerimizle büyüdük. Hayal etmek başarının ilk şartıymış. Biz de yıllardır yaptığımız fason üretim yerine kendi markalarımızla piyasaya girme hayalimizi hayata geçirince daha hızlı büyüdüğümüzü fark ettik” dedi.

Kısakürek, urt içi ve yurt dışındaki mağaza sayısını 30’a ulaştırdıklarını, gelecek yılı firma olarak “Agresif büyüme” yılı olarak planladıklarını kaydetti..

Hedefine “Dünya markası” olmayı yerleştiren ve 41 ülkede marka tescilini gerçekleştiren Piserro’nun  yakın bir gelecekte 17 ülkeye daha “Made in Kahramanmaraş” damgası vurmaya hazırlandığını ifade eden Uğur Kısakürek, “ Firma olarak bu ülkelerdeki marka tescilleriyle, halen Fransa, Almanya, Rusya, İran ve İsrail'in de bulunduğu pek çok ülkeye sürdürdüğümüz marka ihracatını, gelecekte dünya geneline yaymanın altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

MİLANO’DA PİSERRO’YU GÖRMEK İSTİYORUZ

Kendilerine; kısa, orta ve uzun vadeli hedefler koyduklarını ifade eden Uğur Kısakürek, şunları söyledi:

“Önümüzdeki ilk 5 yıl içinde tüm Türkiye’de bayilik zincirini tamamlamayı planlıyoruz. 2020 sonrası ise asıl hedefimiz yurt dışı olacak. Avrupa’nın belli başlı moda merkezlerinde örneğin Milano’da Piserro’yu görmek istiyoruz. Avrupa’da bunun zorluğunu biliyoruz. Çünkü, orada köşe başları tutulmuş durumda.  Ama biz Rusya’da, Mısır’da, Azerbaycan’daki deneyimlerimizi ortaya koyup yurt dışı bilgilerimizi geliştirebilirsek, iyi işler yaparsak Avrupa’nın başkentlerinde de mağaza açmak çok daha kolay olacaktır”

TÜRKİYE’DE İLK 5’E OYNUYORUZ

“Piserro’yu önümüzde 10 yıl içinde hem Avrupa’da belli bir noktada olan hem de Türkiye’de ilk 5 mağaza arasında olan bir konuma ulaştırmayı hedefliyoruz” diyen Atlas Giyim Ceo'su Uğur Kısakürek, hali hazırda Türkiye’nin 50 ilindeki önemli mağazaların vitrinlerini Piserro kreasyonlarının süslediğini kaydetti.

Kısakürek, Yurt dışı satışlarının ağırlıklı olarak Almanya, Rusya, İsrail, İran'a yönelik sürdüğünü ve şu an yurtdışında 5 adet Piserro-Shop mağazasının faaliyette olduğunu da sözlerine ekledi.

7/24 GİYİLEBİLEN KREASYONLAR

Piserro’nun 7/24 giyilebilen kreasyonlarla yoluna devam ettiğini ifade eden Uğur Kısakürek, “ Şu anda biz kendi tesisimizde takım elbise, pantolon, gömlek ve ceket üretiyoruz. Ayrıca  spor mağazası işine girdik. Smart-Casual dediğimiz hem şık hem rahat, daha çok 18- 30 arası yaş grubuna hitabeden, ceket, kravat altına kot giyilebilen tasarımlarla yolumuza devam ediyoruz. Bunları PSR markamızla satışa sunuyoruz.  Piserro’yu önümüzde 10 yıl içinde hem Avrupa’da belli bir noktada, hem de Türkiye’de ilk 5 marka arasında olan bir konuma ulaştırmayı hedefliyoruz” cümlelerini kullandı.

TESCİLLİ DİKİŞ İĞNESİNİN ÖYKÜSÜ

Kısakürek, Piserro’nun yazılışındaki “i’ harfinin yerine konarak büyük ilgi uyandıran ve markanın sembolü olarak kullanılan “dikiş iğnesinin” de öyküsünü anlattı.

Dikiş iğnesini, Kahramanmaraş’ın dünyaya açılan markası Piserro’ya sembol yapma fikrinin önce rüyasına düştüğünü söyleyen Atlas Giyim Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Uğur Kısakürek, “Markamıza sembol, arma arayışı sürekli aklımda idi. İğneyi ise rüyamda gördüm ve kafamdaki sembol fikrine uygun olduğuna karar verdim” dedi. 

Daha sonra iğneyi markalarını sembolü olarak tescil ettirdiklerini kaydeden Uğur Kısakürek,  “Nasıl ki, dünyanın önemli markalarından örneğin Nike, kendisine sembol olarak bir ‘tık’ işaretini seçmişse ve hiçbir ürününde markasının ardını yazmıyor ancak ‘tık’ işaretinden tanınıyorsa Piserro’da öyle olacak. Belki şimdi hemen değil ama gelecek yıllarda insanlar bu dikiş iğnesini gördüklerinde ‘Evet, bu Piserro’ diyecekler. Markamız bu iğneyle dünyanın her yanında tanınacak” diye konuştu.

İNTERNET MAĞAZASI DAHA UCUZ OLACAK

Piserro’nun çağdaş mağazacılık atağını, yurt içi ve yurt dışında  “agresif” bir hızla sürdürdüklerini kaydeden Uğur Kısakürek, markanın internet ortamında ürün satış uygulamasının hazırlıklarının sürdüğünü anlattı. “Piserro online” adıyla internet mağazacılığı hazırlıklarının son aşamada olduğunu ve yakında internet üzerinden satışlara başlayacaklarını bildiren Kısakürek, şöyle dedi:

 “Mağazalarımız bulunmayan illerde, modayı bizimle takip edenler Piserro ürünlerine internet mağazamız üzerinden kolayca ulaşabilecek. Hızlı servis sunacağız ve internet üzerinden yapılacak satış rakamlarımız daha rekabetçi ve etkileyici olacak."

Editör: Haber Merkezi