Geçen sene 150 milyon dolardan fazla ihracat bağlantısının kurulmasına aracılık eden 9. Uluslararası Un, Yem, İrmik, Pirinç, Mısır, Bulgur, Değirmen Makineleri ve
Bakliyat, Makarna, Bisküvi Teknolojileri Fuarı kapılarını bir kez daha İstanbul’da açıyor.

İki Şirket Güçlerini Birleştirdi

“Tahıl ve yem değirmenciliği endüstrisinin uluslararası etkinliği” sloganıyla yola çıkan iki şirket, bu ortaklıkla tahıl, yem ve bakliyat sektörlerinin tüm bileşenlerini İDMA and VICTAM EMEA çatısı altında; daha güçlü ve geniş bir platformda bir araya getirerek önemli bir katma değer oluşturmayı hedefliyor.

Parantez & Victam iş birliği, fuar katılımcılarına ve ziyaretçilerine pazarlama, satış ve operasyonel faaliyetler konusunda hem büyük bir kolaylık hem de önemli avantajlar sağlayacak. Ayrıca şirketlerin uluslararası pazarlarda daha hızlı büyümelerine de katkı sunacak. Dünyanın farklı noktalarında hayvan yemi işleme sektörünün en büyük etkinliklerini düzenleyen Victam International, bu ortaklıkla Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki varlığını da güçlendirmiş olacak.

Ende: Kazan-Kazan Stratejisini Benimseyen Girişim

VICTAM International BV Genel Müdürü Sebas Van den Ende, bu ortaklığa ilişkin her iki tarafın da bölgedeki en güçlü ve en büyük etkinlik olmayı amaçladığını belirterek “Bu işbirliği Victam için bölgeye bir giriş sağlarken, İDMA için de büyüyen rekabete cevap verecek stratejik bir yol oluşturuyor. Kazan-kazan stratejisini benimseyen bu ortak girişim, satışta, pazarlamada ve operasyonlarda bir sinerji yaratabilir ve bölgeye girmek isteyen şirketlerin önünü alıcı bir cevap olabilir. Ortaklığın amacı uzun süreli ve her iki tarafın da yararına bir işbirliğine sahip olmaktır.” ifadelerini kullandı.

Kavraz: Büyümeye Odaklanmış Bir Birliktelik

Uluslararası ölçekte kazandığı başarıyla anılan İDMA Fuarı’nın organizatörü Parantez Uluslararası Fuar Yapım Yönetim Kurulu Başkanı Zübeyde Kavraz, yeni ortaklıkla sektörde büyümeye odaklanmış bir birlikteliği hedeflediklerini belirtti. Kavraz açıklamasında söz konusu ortaklığın hem sektöre hem de İDMA’ya farklı bir boyut kazandıracağını kaydetti.

Sürdürülebilir üretimin ön planda olduğuna dikkat çeken Kavraz, “Parantez ve Victam olarak birer parçası olduğumuz tahıl, yem ve bakliyat sektörlerimizin gelişmesi ve güçlenmesi, dünyada gıda güvenliğinin ve sürdürülebilir üretimin sağlanması noktasında son derece önemli. Çünkü tahıl ve bakliyat bazlı gıdalar ile hayvansal ürünler, insanoğlunun en temel besin kaynaklarını oluşturmaya devam ediyor.” dedi.

Kavraz, “Yılda 600 milyon tondan fazla buğday ve mısır öğütülüyor ve bunlardan elde edilen un, dünya çapında erişte, ekmek, makarna olarak tüketiliyor. Küresel tahıl işleme teknolojilerinin büyüklüğü 2018'de 4,2 milyar dolar değerindeydi. Piyasa araştırmalarına göre sektör 2025 yılına kadar 6 milyar dolar büyüklüğe ulaşacak. Uluslararası Yem Endüstrisi Federasyonu'nun (IFIF) verilerine göre yıllık ticaret hacmi 500 milyar dolara yaklaşan karma yem ve 165 milyar dolarlık tahıl pazarının teknolojilerini bu işbirliği sayesinde artık aynı fuarda İstanbul’da sergileyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

İDMA Hakkında:

40 ülkenin ulusal değirmencilik derneklerinin desteğini almış olan İDMA Fuarları, değirmencilik sektöründeki yenilikleri dünyaya duyurmak amacıyla 15 yıldır hububat ve bakliyat işleme sektörünün temsilcilerini İstanbul’da bir araya getiriyor.

Editör: Haber Merkezi