Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Özdal Çuval A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdal, Kahramanmaraş Sanayisinin gelişmesi adına gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Bölgenin tek çuval fabrikası olan Özdal Çuval, 36 ülkeye ihracat yapıyor, bünyesinde 360 kişiyi istihdam ediyor, ülke ve şehir ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.  

Özdal Çuval Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdal, aynı zamanda uzun yıllardır KMTSO Yönetim Kurulu Üyeliği yürüten biri olması sebebiyle, Kahramanmaraşlı Sanayicilerin sorunlarını da yakından bilmekte.

Özdal, Kahramanmaraş Sanayisinin ve Pazarcık İlçesinin gelişmesi adına Kızkapanlı OSB’nin bir an önce kurulması gerektiğini önemle belirtti.

Pazarcık İlçesi Kızkapanlı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 6.667.072.43 metrekare Hazineye ait alanın Organize Sanayi Bölgesi olarak tasarlandığını belirten Özdal; “Kızkapanlı OSB için uzun zamandır uğraşıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi için mükemmel bir yer. Burası hazine arazisi ve sanayi alanı olarak tescillenmiş bir bölge. Üstelik nazım planı bile çizilmiş bir yer” dedi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın konudan bilgisinin olduğunu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e de Kızkapanlı ile ilgili konuyu aktardığını ifade eden Özdal; “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’e, burasının organize sanayi bölgesi olmasının önemini ve gelinen noktayı anlattım. Kendisi de olumlu karşıladı, en kısa sürede ilgileneceğini söyledi.

Yine aynı zamanda bölgemizin Milletvekili İçişleri Komisyon Başkanı Sayın Celalettin Güvenç’le de bu konuyu konuştuk.

Kızkapanlı’nın OSB olması, şehrimize özellikle de Pazarcık ilçemizin sosyo-ekonomik açıdan gelişmesine büyük katkılar sağlayacak. Burası, Pazarcık İlçemize 7 km, Gaziantep’e 40 km, Kahramanmaraş merkeze 55 km, Pazarcık Demiryolu İstasyonuna 14 km ve Kızkapanlı Demiryoluna ise 2 km mesafede. Sanayici için ulaşım ve altyapı çok önemli. Gaziantep’e yakın olması sebebiyle Gaziantep’den önemli derecede yatırımcılar gelir ve illerden de gelir. Yatırım yapmak isteyenler için de uygun maddi anlamda da uygun bir olacak. İşgücünün de kolay sağlanabileceği konumda. Çünkü burada yaşayan insanların çoğu Gaziantep’e çalışmaya gidiyor.

Diğer yandan, nazım planının hazır olduğunu söylemiştim. Sanayi alanlarıyla birlikte, yeşil alan, eğitim, sağlık, sosyal, spor, ticaret, ibadet alanları ayrılmış durumda. 6.667.072.43 metrekarelik bir alan. Her şeyiyle OSB için uygun bir zemin. Burası kurulduğu zaman en az 10 bin kişiye istihdam sağlanacak ve ayrıca OSB çevresi yeni yaşam alanlarının kurulması için müsait bir bölge” diye konuştu.

Özdal, bu konuda siyasileri de çağrıda bulunarak “Kızkapanlı OSB, memlekete kazandıracağınız en güzel yatırım olacak” diyerek destek istedi.  

2020 yılından umutlu olduğunu da sözlerine ekleyen Özdal; “Yeni yılın ülkemize ve dünyaya barış, sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin yeni yılını kutluyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi