Hava İş Sendikası 28.Olağan Genel Kurulu, 11-12 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. Hemşerimiz Genel Başkan Ali Kemal Tatlıbal açık farkla yeniden genel başkanlığa seçildi.

Hava İş Sendikası Genel Başkanlığını başarı ile sürdüren Ali Kemal Tatlıbal, geçtiğimiz hafta sonu yapılan olağan genel kurulunda güven tazeleyerek çalışmalarına devam ediyor.  Genel kurulda kendisine büyük destek olan üyelere teşekkür eden Tatlıbal, Hava İş üyelerinin hakları için yoğun çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.



Sendikaya hizmet için birlik ve beraberlik çağrısı yapan Tatlıbal, üyelerine şu mesajı verdi: “Türkiye sendikal hayatının renkli ve canlı bir üyesi olan Hava-İş, kuruluşundan bu yana Türkiye’nin büyümesi, havacılığın gelişmesi ile faaliyet ve yetki alanlarını da genişletmiştir. Günümüzde taşımacılık iş kolunun tamamına hitap eden Hava-İş, yoğunlukla havacılık hizmeti sunan kuruluşlarda yer ve hava personelinin haklarını korumak, iş güvenliklerini sağlamaktadır. 55 yıldır meydanlarda, müzakere alanlarında, üyelerinin bulunduğu yer hizmetleri, havacılık hizmetleri, arka plan ofis hizmetleri dâhil faaliyet alanına giren her konu ve lokasyonda yüksek gayretle hizmetini sürdüren Hava-İş, dört sene önce Reform Hareketi olarak şahsımın yönetiminde yirmi beş yıllık mevcut sendika yönetimine karşı efsane bir seçim süreciyle galip gelmemizle yeni bir yönetim anlayışına dâhil oldu. Bu anlayış, işçinin-emekçinin hakkını diklenmeden dik durarak korumak oldu; iş barışını, iş güvenliğini en yüksek seviyelere taşımak oldu. Önceki yönetimin başarılı olduğu konularda alınan kararları korurken mali açıdan iflas etmenin eşiğine gelen Sendikamızı tekrar hak ettiği yere getirmenin muhasebesini işin uzmanı yol arkadaşlarımla planlayıp acilen gerekli aksiyonları almaya başladık. Değişimin esas olduğu iş hayatında, faaliyet alanı ise çok daha yüksek değişim göstermeye muktedir olan havacılık özelinde ulaşım sektörü farklı bakış açılarını, ivedi reaksiyonları da elzem kılmaktaydı. Bizler de bu bilinçle sendikada hizmet ettik ve etmeye de devam ediyoruz.”


Editör: Haber Merkezi