Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, bir kursiyer tarafından açılan gıda ve sinema salonunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde Girişimcilik Eğitimi Programını bitiren müteşebbislerin yüzde 8’inin iş yeri açmasına rağmen bu oranının Göksun’da yüzde 35 olduğunu söyledi.

Girişimcilerin süratle artmasını ve ilçede yeni işletmelerin hızla artmasını canı gönülden arzu ettiklerini dile getiren Başkan Aydın, şunları kaydetti:



“Çalışmalıyız bir şeyler üretmeliyiz ki hep beraber refah seviyesi yüksek bir toplum haline gelelim. Biz belediye olarak, yerel yönetim olarak hem halkımıza alt yapı ve üst yapı hizmetlerini sunmak, hem de sosyal anlamda, ekonomik anlamda  katkı sağlamak için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Bu gün olduğu gibi açmış olduğumuz kursu tamamlayan kardeşlerimizin aldıkları eğitimi projelendirmeleri ve iş yeri açarak hayata geçirmeleri bizi mutlu etmektedir. Bizim gayret ve çabalarımızın hayata geçtiği görmek bizi hem mutlu etmekte hem de bundan sonraki yapacağımız çalışmalar için bize şevk vermektedir.”



Başkan Aydın, açılan bu işletmenin önce işletme sahibi Muhammet Mustafa Peltek’in aile ekonomisine, daha sonra Göksun ve bölge ekonomisine ve nihayetinde ülke ekonomisine katkı sağlaması temennisinde bulunduğunu sözlerine ekledi. Başkan Aydın ayrıca, işletme bünyesinde bulunan 9D sinema salonunda kısa film izledi.

Açılışa Başkan Aydın’ın yanı sıra Kamu Kurum Amirleri, Belediye Birim Amirleri ve vatandaşlar katıldı.


Editör: Haber Merkezi