Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına ağırlık vererek pantolonda kullanılan şeritlere farklı bir özellik katıp daha görsel ve kullanılabilir hale getirdiklerini anlatan Sefa Karaokur, “Özellikle cerrahi operasyonlarda kullanılan silikon malzemesinden pantolon şeridi üreterek hem sağlıklı hem de şık bir görünüm kazandırıyoruz. Silikonlu pantolon kemer şeridi üretimi yapan dünyadaki iki firmadan biriyiz. Ak Karaokur Tekstil olarak, 12 ay boyunca devam eden Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları sonucunda, silikonlu pantolon kemer şeridini geliştirdik” diye konuştu. Bu ürünün malzemesi silikon olduğu için rahat kavrandığını, giysiyi kaydırma ve terletme yapmadığını, aynı zamanda da içerdiği maddelerle sağlığa zararı olmadığını belirten Karaokur, “Bu şeridi kullandığımız tüm dış giysilerde hem şık bir görünüm sağlıyor hem de kullanımında zarar görülmeyen dayanıklı bir yapısı var.” dedi.

   Faaliyete başladıkları 2006 yılından beri Ar-Ge, Ür-Ge ve inovasyon çalışmalarına ağırlık verdiklerine dikkat çeken Sefa Karaokur, şöyle devam etti: “Özellikle pantolon şeridi üretiminde dünya lideri olma yolunda ilerliyoruz. İki senedir devam eden çalışmalarımızın sonucunda, ortaya çıkarmaya hazırlandığımız bir ürün ile pantolon kemerinin bir metresinin bir saatte gerçekleşen işçiliğini biz 15 dakikaya indireceğiz. Bu da firmaların üretim maliyetlerinde yüzde 75 oranında katkı sağlayacak. Ayrıca yaygın olarak kullanılan şeritleri, tekstilde çoğunlukla kauçuk gibi ürünlerden imal ediyorduk. Bu ürünler yaz aylarında tende yanmalara, terletme ve ürünün yıkanmasına bağlı olarak problemlere yol açıyordu. 12 ay süren çalışmalarımız sonunda yeni ürünlerimizi geliştirdik.” Aksesuar kullanılamayan yıkamalı pantolonların da artık aksesuar kullanılabilir hale geleceğini belirten Karaokur, artık üreticilerin istedikleri marka, logo gibi detayları pantolonların kemer bölümünde kullanabileceklerini dile getirdi.

   Yine Ar-Ge çalışmaları sonucunda pantolon şeridi üretiminin farklı bir türünde çalışmalarının devam ettiğinden bahseden Karaokur, bu ürünlerin en geç gelecek sezon sonuna kadar piyasaya sunulacağını bildirdi. Firma olarak sürekli yenilik peşinde olduklarını ifade eden Karaokur, aynı zamanda standart üretimlerinin de devam ettiğini aktardı. Karaokur, sektörde dünyanın önde gelen firmaları arasında yer almayı hedeflediklerini vurguladı.




Şeritte 300 Çeşit Bulunuyor



   Firmanın 1997 yılında kurulduğunu ve 2003 yılından itibaren ürün çeşitlerini artırarak takım elbise, pantolon aksesuarları sektöründe Türkiye’de önemli bir yere sahip olduklarını iddia eden Sefa Karaokur, şunları söyledi: “Firmamızın şu an şeritte yaklaşık 300 çeşidi bulunuyor. Bu, sadece pantolon grubu için yaptığımız şerit çeşididir. Diğer ürünler için de 100-150 çeşit ürünümüz mevcuttur. Pantolon iç kemerlerinde kullanılan jakarlı dar dokuma şeritler, konfeksiyon lastikleri, yazılı boxer lastikleri, iplik üreticilerinin kullandıkları kova tanıtım lastikleri, eşofman şeritleri gibi aksesuar çeşitlerini dar dokuma ve örme üretiyoruz. Hediyelik paketleme eşya grubu da dâhil olmak üzere, birçok alana yönelik üretim yapıyoruz.Ama bizim lokomotif üretimimiz pantolon şeridi üzerinedir.”

   'Arzularınıza Dokunarak Hayallerinizi Dokur’ sloganıyla üretim yaptıklarını belirten Karaokur: “Müşterilerin imkansız sayılabilecek taleplerine karşılık, bizim çalışmalarımızın sonucu ortaya çıkan ürünler, müşterilerimizin taleplerini tam anlamıyla karşılamasa da arzularını tamamen kapsadığı için böyle bir slogan bulduk. İmkansız gibi görünen istekleri hayata geçirmeye çalışıyoruz.” dedi.


   İhracat yapmayı öncelikli hedef olarak belirlediklerini kaydeden Karaokur, “Biz şu an çalışmalarımızda yeni ve katma değeri yüksek ürünlere ağırlık veriyoruz. Bunun için de oldukça kapsamlı faaliyetlerimiz mevcuttur. Pantolon sektöründe sürekli yeni çalışmalarda bulunan firmalar 
ile bağlantı içindeyiz ve hatta takip edilen firmalardan da biriyiz. Biz üretiyoruz, piyasaya sunuyoruz, ardından rakiplerimiz tarafından taklit ediliyoruz. Türkiye’de daha önce yapılamayan birçok şerit türünde firmamızın imzası vardır.” dedi.
Editör: Haber Merkezi