İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Ilıca Mahallesi'nde gerçekleştirilen programda, Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı'nda Sultan Kaçamaz, Kahramanmaraş'ta yetişen sumak bitkisinden elde edilen baharatın kullanımına yönelik "Gelenekten Geleceğe Sumak Ekşisi" projesiyle 2017 yılında Türkiye birincisi seçilmişti.

Açılışa katılan Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Daire Başkanı Sürur Kır, Bakanlığın kırsal alandaki kadınlara yeni yöntem gelir getirici faaliyetleri adına yoğun çalışmalar yaptıkları belirtti.

Bugüne kadar Bakanlık olarak yapılan tüm çalışmalarda kadının gözardı edilmediğini ifade eden Kır, şunları kaydetti:

“Bakanlığımızca kırsaldaki kadınların girişimcilerin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkanlarının geliştirilmesi adına 2015 yılından bu yana Tarımda Kadın Girişimcilerin Güçlendirilmesi Programını hayata geçirmiştir. Kadınlarımıza İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile girişimcilik eğitimi verilerek proje hazırlamaları sağlanmıştır. Kırsalda kadınların iyi bir girişimci olacakları ortaya konmuştur. Son 4 yılda 63 ilde 4 bin 211 kadın çiftçi eğitim alarak sertifika sahibi olmuş ve proje hazırlamışlardır. 2019 yılı itibariyle 81 ilde programın tamamlanması planlanmaktadır."

Proje sahibi Sultan Kaçamaz ise projesinin birinci seçilmesiyle hayatının değiştiğini, hayalini gerçekleştirerek kendisi gibi düşünen kadınlara örnek olmak için elinde geleni yaptığını söyledi.

Programda, sumak ekşisinden yapılan yemek yarışmasında derece giren 3 kişiye ödülleri verildi.

Programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt ve diğer ilgililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi