Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren İnoxland Endüstriyel Mutfak Ürünleri Limited Şirketi, endüstriyel mutfak sektörünün lideri İnoksan’ın bayiliğini aldı.

Türkiye’nin yerli üretim ve sektörünün bir numaralı markası İnoksan’ın Bayiliğini alan İnoxland Endüstriyel Mutfak Ürünleri Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Sezer, Claryon Otel’de düzenlediği toplantı ile endüstriyel mutfak ustalarına firmanın ürettiği, Türkiye’de bir ilk olan kendi kendini yıkayabilen ve bir çok yemeği aynı anda pişirebilen İnosmart Kombi Fırın’ı tanıttılar.

İNOSMART KOMBİ FIRIN,

MUTFAK USTALARININ İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAK

İnoksan Danışman ve Eğitmen Şefi Rıfat Sınmaz,  basın mensuplarına yaptığı açıklamasında; Bugün Kahramanmaraş’ta tamamıyla yerli üretimimiz olan Türkiye’de ilk defa yerli bir firmanın çıkarmış olduğu gazlı kombi fırınımızla pişirim etkinliği düzenledik. Fırınımızda çeşitli ürünler pişirerek misafirlerimize ikram edeceğiz.

Fırınımızın kendi kendini yıkama özelliği var. Buhar özelliği var. İçerisinde hiçbir şekilde su kullanmadan et, balık, tavuk, sebze çeşitlerini çok rahatlıkla haşlayabiliyoruz. Fırınımızda bir tane boylerimiz var. O boyler sayesinde soğuk suyu kendisi alıyor, suyun kaynama derecesi olan 100 dereceye getiriyor. Daha sonra kabinin içerisine yoğun bir şekilde buhar veriyor. Bu sayede içerisine atmış olduğumuz ürünler haşlanıyor. Aynı zamanda buharı ve kuru sıcaklığı kombi modumuzla kabinin içerisine aynı şekilde verebiliyoruz. Yumuşak çıkmasını istemiş olduğumuz ürünlerde kombi modunu kullanıyoruz. Aynı zamanda yine turbo modumuz var. Kabinin içerisine sadece kızartmaları, ızgaraları ve sulu yemekleri yapabilme anlamında kuru sıcaklığı veriyoruz.

Mutfaklarda kullanmış olduğumuz yeşil yapraklı ürünler var. Bunların sararmaması için kullanmış olduğumuz bir modumuz da var. Bu modda 30 derece ile doksan 90 derece arasında ayarlanabilir özellikte. Fırınımızın rejenarasyon modu var. Burada tabakta bankes sistemi diyoruz, mutfaklardaki hengameyi ortadan kaldırmak anlamında bu sistemi kullanıyoruz.

Fırınımızı 23 saat 45 dakika boyunca hiçbir şekilde durdurmadan çalıştırma imkanına sahipsiniz. Bununla birlikte fırınımızın içerisine kabin sıcaklığı olarak 275 derece giriyor.

Hassas ürünleri pişirebilme anlamında baklava, sütlaç, kadayıf… gibi. Bu ürünleri de rahatlıkla pişirebiliyoruz.

Büyük özelliklerinden bir tanesi fırının kendi kendine soğutma sistemidir. Zeytinyağlı bir yemeği yaptıktan sonra fırının içerisinden çıkarmadan yüzde 30 soğutabiliyoruz. Tamamıyla program olarak otomatik bir modumuz var. Bu programda sadece ürünün kaç derece pişmesi gerektiğine karar veriyoruz, daha sonra otomatik olarak fırın kendisi pişirebiliyor. Manuel anlamda fırına dışarıdan nemlendirme yaptırabiliyoruz. Herhangi bir sıkıntı yok. Ürünlerin yumuşamasını sağlayabiliyoruz. Bununla birlikte az öncede söylemiştim en büyük özellik olarak Türkiye’de yine ilk defa kendi kendine yıkama özelliği İnoksan’ın çıkarmış olduğu sadece bu fırında.  Biz kullanıcılara üç tane seçenek verdik. Az yıkama programı, orta yıkama programı ve çok yıkama programı. Burada kullanıcı fırının kirlilik derecesine göre az kirliyse az kirlik, orta derecede kirliyse orta kirli ve çok kirliyse çok yıkama programını seçerek tuşuna basması yeterli oluyor. Deterjanını koyuyoruz tuşuna basarak kendi kendine yıkamasına sağlayabiliyoruz. Türkiye’de ilk defa İnoksan’ın üretmiş olduğu bir fırın. Endüstriyel mutfağın olduğu yerlerde kullanıyoruz. Oteller, restoranlar, hastane, uçaklar gibi… Ekonomik açıdan yerli üretimimiz. Yağ tasarrufu, hızlı pişirme sayesinde zaman tasarrufu, buhar yöntemiyle kullanıldığında ham madde tasarrufu yaptırıyor ve daha birçok özellik.

Endüstriyel mutfak sektörünün lideri İnaksan ürettiği İnosmart Kombi Fırınla mutfak ustalarının işini kolaylaştıracak” dedi.

EBRU SEZER;  YERLİ ÜRETİME DESTEK VERMELİYİZ

3 yıl önce kurduğu şirketi ile başarı hikayesi yazan KOSGEB’den hibe desteği alan ilk kadın girişimci, İnoxland Endüstriyel Mutfak Ürün Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Sezer, Yerli üretim markası İnoksan’ın bayiliğini alarak Kahramanmaraş’a hizmet vermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. 

Ülkemize yapılan ekonomik saldırıların yaşandığı şu günlerde yerli üretime destek vermenin önemine değinen Sezer; “İnoksan, yerli üretimde endüstriyel mutfak sektörünün lideri. Bizlerde Türkiye’nin gururu yerli üretim ve bir numaralı markasını Bayiliğini alarak Kahramanmaraş’a getirdik. Her şeyden önce yerli üretime destek vererek ülke ekonomimiz kalkındırmak zorunda olduğumuzun inancında olmalıyız ve bu bilinçle üretmeliyiz.

Bu gün İnoksan’ın üretmiş olduğu İnosmart Kombi Fırnımızı sektörde hizmet veren misafirlerimize tanıttık. Fırınımızın özelliklerini Danışman ve Eğitmen Şefi Rıfat Sınmaz sizlere anlattı. İnanılmaz özelliklere sahip. Şimdi pişirdiklerimizi misafirlerimize ikram edeceğiz. Bakalım kaç puan alacağız?” diye konuştu.

Keyifli geçen tanıtım programında, fırında pişen yemeklerin lezzeti ise misafirlerden tam not aldı. 

Editör: Haber Merkezi