TR63 Bölgesinde yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlanmasına, rekabet gücünün geliştirilmesi açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesine ve bölgenin yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesine yönelik kritik ve stratejik öneme sahip en fazla 3 ay sürecek Analiz, Araştırma, Planlama ve Fizibilite çalışmalarına destek sağlamaktır.

Programa, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Üniversiteler, Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Kuruluşları (Odalar, Borsalar vb.), Sivil Toplum Kuruluşları (Vakıflar, Dernekler, Birlikler, Federasyonlar, Kooperatifler vb.), Organize Sanayi Bölgesi Müdürlükleri, Küçük Sanayi Siteleri, Teknoparklar, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Endüstri Bölgeleri, İş Geliştirme Merkezleri ile sayılan bu kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmeler başvuru yapabilecektir.

Ajansımız tarafından 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı için toplam 500.000 TL bütçe tahsis edilmiştir. Program kapsamında destek almaya hak kazanan projelere 30.000 TL ile 75.000 TL arası kaynak sağlanabilecektir. Elektronik başvurular için son tarih 23 Aralık 2016’dır.

Başvurular, internet ortamında Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden (portal.kays.kalkinma.gov.tr) (KAYS-PFD) elektronik son başvuru tarihine kadar elektronik olarak yapılacaktır ve sisteme yüklenen evrakların matbu halleri Ajansa elden, kargo ya da posta ile elden teslim son başvuru tarihine kadar ulaştırılacaktır. Doğrudan Faaliyet Desteği Programına ilişkin rehber ve diğer ilgili ayrıntılı bilgilere www.dogaka.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi