CNR İMOB 2016 Uluslararası Mobilya Fuarı’na 524 firma tarafından katılım sağlanırken, bölgemizi DOĞAKA fuar katılım desteği ile temsil eden 15 mobilya üreticisi firmamız toplamda 1096 m2 lik alanda fuara çıkarma yaparak Hatay mobilyasını dünyaya tanıtmışlardır.

Türkiye mobilya pazarı ve ihracatının yüzde 75’ini temsil eden CNR İMOB 2016 Uluslararası Mobilya Fuarı, dünyanın 2’nci, Türkiye’nin ise en büyük fuarı konumunda bulunmakta olup,  fuarlara katılımın, 214 ülkeye ihracat yapan Türk mobilya sektörünün dünyadaki marka kimliğini yükseltmek açısından büyük önem taşımaktadır. 

2015 yılında söz konusu fuarı; 90 bini yerli 23 bini yabancı olmak üzere 110 bin kişinin ziyaret etmişken; Yeni Zelanda’dan Japonya’ya Nepal’den Meksika’ya kadar 89 ülkeden binlerce alıcı ve ithalatçıyı ağırlamıştır.



2016 yılında ise, Kanada, Almanya, Belçika, Hollanda, Nijerya, Pakistan gibi pek çok ülkeden katılım sağlanarak bu yıl 100 ülkeden 30 binin üzerinde yabancı, 120 bin yerli olmak üzere toplamda ise 5 kıtadan 150 bin katılımcıya, 150 bin metrekarelik alanda, 11 salonda ev sahipliği yapılmıştır.

2015 yılının fuar iş hacmine baktığımız zaman büyük bir kısmı ihracat bağlantısı olmak üzere yaklaşık 1 milyar doların üzerinde iş bağlantısı gerçekleştirildiği bilgilerine ulaşılırken, bu yıl fuarda, ülkemiz firmalarının iş hacminde yüzde 20’lik bir artış sağlanması öngörülmektedir.

İstanbul Yeşilköy’deki CNR EXPO’da düzenlenmiş olan fuarla ilgili bilgi veren MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “2016 yılında gerçekleştirmeyi planladığımız 3 milyar dolar mobilya ihracatının altyapısını bu fuarda oluşturmayı hedefledik. Mobilya ihracatının başarısı CNR İMOB Fuarı’nın başarısına bağlıdır. Fuar ne kadar başarılı geçerse ihracatımız da ona bağlı olarak artıyor” diye sözlerini ifade ederken Antakya Hızarcılar ve Marangozlar Odası Başkanı Sayın Mehmet Ali YAPAR, “fuarın ikiye bölünmüş olmasının getirmiş olduğu olumsuzluklara rağmen Hataylı mobilya firmalarımız için son derece başarılı bir fuarın gerçekleşti” diyerek fuarın etki ve katkılarına vurgu yapmıştır.

Fuar organizasyonu kapsamında, Ekonomi Bakanlığı desteği ile Almanya’dan Danimarka’ya, Hindistan’dan Güney Afrika’ya kadar 32 ülkeden ticari alım heyetleri yönlendirilmiştir. Fuar kapsamında ağırlıklı olarak İranlıları sektör temsilcilerinin yoğun ilgi göstermesi dikkat çeken bir diğer husus olmuştur.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç.Dr. Lütfü SAVAŞ, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sayın Abdulkadir
TEKSÖZ, Antakya Hızarcılar ve Marangozlar Odası Başkanı Sayın Mehmet Ali YAPAR ve DOĞAKA Genel Sekreteri Sayın Onur YILDIZ’ın bölgemizi temsilen katılım sağladığı CNR IMOB 2016 Uluslararası Mobilya Fuarı’na Ajansımız fuar desteği ile katılım sağlayan bölgemiz firmaları, Nijerya, Cezayir, Filistin, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan, Ukrayna, Fransa, İran gibi pek çok ülke ile ikili ticari anlaşmaları yapmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Bölgemiz mobilyacılık sektörünün kalkınmasına yön verebilmek amacıyla fuar katılım desteği verilen söz konusu fuarın, bölgemiz mobilyacılık sektörü için hayırlara vesile olmasını temenni eder, DOĞAKA olarak, mobilyacılık sektör temsilcilerimizin başarılarını tebrik eder, yepyeni uluslararası organizasyonlarda hep birlikte yer almayı ümit eder, saygılar sunarız.

Editör: Haber Merkezi