Türkiye’nin son 14 yılını değerlendiren Beşen, her badireyi halkından aldığı güç ile atlatan AK kadroların, yeni Türkiye’yi en kısa zamanda imar edeceklerini söyledi.

O DÖNEM İSTANBUL’U KURTARAN ADAMDI ŞİMDİ ÜLKEYİ KARTARAN ADAM OLDU
28 Nisan 1993 yılında, dünyada eşi benzeri görülmeyen çöp patlaması sonucu 27 kişi yaşamını yitirmiş, aynı olayda 12 kişi de kaybolduğunu ve kaybolan kişilerin bulunamadığını belirten Beşen, “Suların haftada bir aktığı, çöplerin toplanmadığı bir dönmede yapılan seçimlerde Sosyal Demokrat  Halkçı Partiden seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen’den görevi devralan Recep Tayyip Erdoğan 27 Mart 1994-6 Kasım 1998 tarihleri arasında İstanbul’u dünya büyük kentlerine verilen hizmete eş değer hale getirdi. İstanbul’da hayal olan musluklardan su akmasını sağladı. O dönem İstanbul için kilit adam olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şu anda Türkiye’nin büyük güç olması için kilit adam rolünde. 70 Cent için kapı kapı dolanan Türkiye IMF borcunu bitirip, makro projeler üreterek ülkeleri kıskandırır hale geldi” 

BELEDİYELER ŞİMDİ HİZMET İÇİN YARIŞIYOR
“O günlerin Türkiye’sinden bu günlerin Türkiye’sine geldik” diyen Beşen, “AK Parti Belediyeciliği sayesinde hizmetin yanı sıra sosyal alanda yarış başladı. Artık belediyeler yol yapan, su getiren, çöp toplayan belediyecilikten çıkıp hizmet üreten, makro projeler yapan belediyeler hale geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminden bu yana başlayan değişim atağı Türkiye’yi bölgesel güç olmaya doğru götürüyor. Bilge insan Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı olduğu dönemde kurduğu ilişkiler neticesinde yakaladığı başarı ivmesi Türkiye’yi orta doğunun yeni yıldızı yapacak” dedi.



TÜRKİYE TERÖR BELASINDAN KURTULACAK
PKK’nın Türkiye’ye 30 yıldan fazladır çok zarar verdiğini artık buna bir dur denmesinin vaktinin geldiğini belirten Beşen şunları diye getirdi: “ Binlerce can ve 600 milyar dolar para PKK belası yüzüne heba oldu. Maddi boyut bir yana binlerce askerimiz, polisimiz, öğretmenimiz ve sivil halk canından oldu. Bölgesel güç olma yolunda en büyük engel olan terör, Halkımız, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız  sayesinde bitme noktasına geldi. Yaşanan çatışmalarda şehit olan asker ve polislerimize Allahtan rahmet dilerim. Yaralılara acil şifalar dilerim.  Abdülhamithan zamanında yakalamaya çalıştığımız fakat bölgesel faktörler nedeniyle geri bırakıldığımız bölgesel güç olma vizyonumuz AK kadrolar ile tekrar gerçekleşecek”

CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ
“Şuan geldiğimiz noktada ülkemizde siyasi istikrar sağlanmış durumda. Çevremizdeki komşularda yaşanan, dünyada yaşanan onca çalkantılara rağmen Türkiye şükürler olsun ki dimdik ayakta ve dünyada sözü dinlenen bir ülke” diyen Beşen şunları dile getirdi: “Çok güçlü bir başkanlık sisteminin zamanının geldiğini düşünüyorum. Hükümetimizin bu konudaki çabalarına iş dünyası olarak kesinlikle destek veriyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın yanındayız.  Millet olarak siyasi istikrarı desteklememiz lazım bu çok önemli gördüğümüz başkanlık sisteminin halkımızın çok büyük ilgi gösterip desteklemesi gerektiğine inanıyorum.

Başkanlık sistemi tartışması çok partili rejime geçildikten sonra Türkiye’de her zaman gündeme gelmiştir. Biliyorsunuz, son dönemde krizler yaşandı. Bu krizler de ülkemize çok büyük zararlar verdi. Geçmiş dönemlerde kurulan koalisyon hükümetleri ile istikrar sağlanamadı. Başkanlık sisteminde, partiler koalisyonuna dayanan hükümet seçeneği yoktur. Halk yürütmenin başı olan başkanı seçtiği gün, hükümet problemi çözülmüş olur. Başkan, bakanlarını belirler bakanların bir kısmı ve bazı sistemlerde tamamı parlamentonun onayı ile göreve başlar. Ancak parlamentonun bir bakanlık pozisyonu için başkanın önerdiği adayları ilanihaye reddetme hakkı yoktur. Dolayısıyla başkanın halk tarafından seçilmesinden sonra kriz seviyesinde bir hükümet kurma sorunu yaşanmaz.

Başkanlık sisteminde katı kuvvetler ayrılığı ilkesi olduğu için, başkan ve yürütme meclis tarafından daha objektif bir şekilde denetlenir.  Bize göre doğru ve uygun olan Türkiye Toplumunun, milletin ihtiyacını karşılayacak olan yeni anayasal sistem ve başkanlık modelidir. Artık darbe ana yasası ile bu ülkenin kesinlikle idare edilmemesi gerektiğine inanıyorum. İnşallah bu anlamda Kahramanmaraş’ımızın ve ülkemizin 2023 vizyonlarını yakalayacağına inanıyorum”  

Editör: Haber Merkezi