Ürün grubunda yaptığı yenilikçi çalışmalarla müşteri talebine yönelik özel boyut ve ağırlıkta kaliteli ürünler sunan ve dünya çapında ilgi gören Batumak Makina, günümüzde 18 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 6-8 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2017’ye katılacak olan Batumak, yenilikçi ürün gamını bölge tekstilcilerinin beğenisine sunacak. 

Firma faaliyetleri ile ilgili yayın grubumuzun sorularını yanıtlayan Batumak Makina Tic. Ltd. Şti. İhracat Satış Müdürü Fulya Batu, KTM 2017’de sergileyecekleri ürün grupları hakkında da bilgi verdi. 

Leventler(Alüminyum kaplı çelik çekme boru ve alüminyum alaşımlı kapaklardan oluşan),çerçeveli levent taşıma, boş levent taşıma ve top taşıma arabaları, tahar bekletme arabası, levent kaldırma ve dok arabalarından oluşan ürün grubu ile tekstil sektörüne hizmet veren Batumak, var olan ürün grubunu geliştirmek ve yeni ürünler tasarlamak için Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor. “Rekabet avantajı sağlamak için yeni ürünler ve üretim/teslimat süreçleri geliştirmek, mevcut ürünleri ve üretim/teslimat süreçlerini iyileştirmek için gerekli çalışmaları her yıl artan titizlikle devam ettiriyoruz.” diyen Fulya Batu, firmaların standart ölçülerine uygun ürünlerin yanı sıra, özel siparişler doğrultusunda da üretim gerçekleştirdiklerini vurguladı. 

MÜŞTERILERE VE KULLANIM ALANLARINA ÖZEL ÜRÜNLER 
Batu, işletme ihtiyaçlarına göre imal edilen ürünlerle ilgili, “Levent taşıma arabaları kullanılacak alan ve levent tipine göre üretilmektedir. Ayrıca boş ve dolu leventi taşımak üzere üretilen arabaların yanı sıra, leventlerin makinelere monte edilmesi ve demontesi sırasında kullanılan arabalar da mevcut. Yeni teknoloji ile geliştirdiğimiz ergonomik ve kolay manevra kabiliyeti olan ve dar mekanlara uygunluğu ile üretilmiş olan levent taşıma ve top taşıma arabaları hidrolik kaldırma sistemi ile müşterinin ihtiyacına yönelik maksimum kalitede üretilmektedir.” açıklamalarına yer verdi. 

Üretilen her bir ürünün kullanım alanlarına göre özel materyallerden tasarlandığını dile getiren Batu, “Levent kapakları kullanım yerine göre belirlenen alüminyum alaşımlı dökümden imal edilmekte olup, bağlantıları yine ihtiyaç veya tercih üzerine sfero ya da alüminyum kelepçelerle yapılmaktadır. Çelik çekme borulardan yapılan borular, paslanmaya karşı püskürtme alüminyum ile kaplanmaktadır. Silindirlerin üzerinde oluşabilecek paslanma tehlikesine karşın silindirler de özel bir kaplama çeşidi olan Rilsan ile kaplanmaktadır.” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ TEKSTILDE BÜYÜK BIR ÜRETIM POTANSIYELINE SAHIP” 
Batumak’ın yurt içi ve yurt dışı pazardaki hedefleri konusundaki sorularımızı da yanıtlayan Fulya Batu, 18 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. “Küresel dünyada, rekabet edebilmek için sadece ‘var olmak’ değil ‘farklılığımla varım’ demek çok daha önemlidir.” diyen Batu, firmanın müşteri memnuniyeti için ürün çeşitliliği, kalite ve fiyat politikası ile pazardaki yerini korumakta ve stratejisini geliştirmekte olduğunu söyledi. Batu, Türkiye pazarı konusunda ise “Büyüyen, daralan ya da durağan bir pazar olmasına bakmaksızın öncelikli konumuz Türkiye’de büyümek ve satışlarımızı artırmak.” dedi. 

Batumak Makine’nin Kahramanmaraş ve bölgesinde de geniş bir müşteri kitlesine sahip olduğunu dile getiren Fulya Batu, “Bölgedeki müşterilerimiz yurtdışından aldıkları dokuma makinalarının levent ihtiyaçlarını firmamızdan karşılamakta.” dedi. Batumak Makine’nin Nisan ayında gerçekleştirilecek olan KTM 2017 Fuarı’da yer alacağını da sözlerine ekleyen Batu, “Tekstil sektörünün dünya çapında en önemli fuarlarından biri olan Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil ve Konfeksiyon Makinaları Fuarı gerek konumu gerek yapısı itibariyle en önemli organizasyonların başında geliyor. Kahramanmaraş tekstilde büyük bir üretim potansiyeline sahip. Firmamız Batumak Makine Tic. Ltd.Şti de ürünlerini pazarda doğrudan tanıtma imkanı ve yeni iş olanakları kazanmak açısından bu sene de katılımcı olarak bu fuarda bulunmaktan onur duyuyor.” açıklamalarına yer verdi.
Editör: Haber Merkezi