Tekstil sektörünün Türkiye’deki en önemli merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş, bu yıl beşinci kez gerçekleşecek Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı ile bir kez daha ulusal ve uluslararası tekstil teknoloji üreticilerine ve yeni teknolojilere ev sahipliği yapacak.

31 Mart 2019 seçimlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hayrettin Güngör, KTM 2019 Fuarı ile ilgili sorularımızı yanıtladı. Güngör; “Kahramanmaraş’ta bir vizyon var. Tekstil sektörü düzenlenen bu ve benzeri fuarlarla kurumsallaşmaya başladı. Bu yıl beşinci kez düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı, şehrimize büyük fırsatlar yaratacak. Bu fuarların geleneksel hale gelerek önümüzdeki yıllarda da devam etmesi şehrimiz için yarar sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Bizzat Değişimde Öncü Olmak Gerekli”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, günümüzü ‘değişim çağı’ olarak niteleyerek; “Bu değişime direnenlerin tarih sahnesinden silindiği, değişim hızına ayak uyduramayanların yaşam hakkını kaybettiği bir çağdayız. Öyle ki, bu yeni dönemde, değişimi takip etmek bile yeterli değil, bizzat değişimde öncü olmak gereklidir. KTM 2019 Fuarı’nda bu değişime ayak uyduran firmaları göreceğiz.” sözlerine yer verdi.

Kahramanmaraş’ın üretim ve ihracatta söz sahibi olan bir sanayi şehri haline geldiğinin altını çizen Başkan Güngör, özellikle tekstil sektöründe değişimde öncü rol üstlenerek kendi markasını yaratan bir konumda yer alması gerektiğini söyledi. Güngör, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “İnsanlık tarihi boyunca, değişmeden kalan tek şey, değişimin kendisi olmuştur. Ancak, değişim, günümüzde, tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar hızlıdır. İnsanlık, bilimde ve teknolojide, asırlar boyunca kat ettiği mesafeyi, artık, birkaç günde aşar olmuştur. Bilginin, hiçbir sınır tanımadan, ışık hızıyla dünyayı dolaştığı bir çağdayız. Bu değişime direnenlerin, tarih sahnesinden silindiği, değişim hızına ayak uyduramayanların, yaşam hakkını kaybettiği bir çağdayız. Öyle ki, bu yeni dönemde, değişimi takip etmek bile yeterli değil, bizzat değişimde öncü olmak gereklidir. Tekstil sektörü kalite ve rekabetin belirleyici olduğu marka, moda ürünlerin üretilip satıldığı bir yapıya dönüştürülmelidir. Kısacası tekstilde kendi markalarımızı çıkarmamız gerekmektedir.”

“Türk Tekstil Sektörü, Ekonominin Lider Alanlarından Biri”

2018 yılında 1 milyar doların üzerinde ihracat rakamına ulaşan Kahramanmaraş’ın dış ticaret hacmi ile üretim ve ihracatta dikkat çeken şehirlerimizin başında geldiğine dikkat çeken Başkan Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş’ın ihracatının yüzde 61'ini tekstil ürünlerinin oluşturduğunu söyledi.

Tekstil sektörünün şehirde binlerce kişiye istihdam kapısı oluşturduğunu vurgulayan Güngör, tekstil sektörünün, sanayisi gelişmekte olan ülkelerin ekonomi ve kalkınma sürecinde büyük rol oynayan bir sanayi dalı olduğunu vurgulayarak; “Türk tekstil sektörü, ekonominin lider alanlarından biridir. Kahramanmaraş ise Türk tekstil sektöründe binlerce kişiye sağladığı istihdam ile Türkiye’nin bu alandaki önderlerindendir.” dedi.

“KTM Fuarı, Şehrimize Büyük Fırsatlar Yaratacak”

KTM ve benzeri fuarlar ile sektörün kurumsallaşmaya başladığını söyleyen Başkan Güngör; “Bu yıl beşincisi düzenlenen KTM Fuarı, şehrimize büyük fırsatlar yaratacak. Bu fuarların geleneksel hale gelerek önümüzdeki yıllarda da devam etmesi şehrimize yarar sağlayacaktır.” diye konuştu.

Sektörün ihracatta çok önemli bir boyuta ulaştığını ve bu konuda Kahramanmaraş’ın daha da büyüyeceğine inandıklarını sözlerine ekleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, Kahramanmaraş’a gelen yabancı makine ve teknoloji üreticilerini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti belirterek sözlerine son verdi.

Son olarak fuarların Kahramanmaraş ekonomisi için büyük bir fırsat olduğuna vurgu yapan Hayrettin Güngör, “Tekstil sektörü temsilcilerinin bu fırsatı iyi değerlendirerek, fuara yoğun bir katılım göstereceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi