Başak Traktör, tarım sektörünün makine üreticileri ve kullanıcılarının buluşma noktası olan Konya Tarım Fuarı’nda, adeta şov yaptı. 

Başak Traktör’ün yeni ve iddialı modelleri, futbol sahalarından esinlenerek tasarlanan yeşil halı saha üzerinde sergilendi. Yeşil halı saha uygulamalı stand katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.

Fuarda katılımcılara 47 beygirden 90 beygire kadar tüm Başak modellerini tanıtan genel müdürü Ertan Paşa, “Traktörlerimizin yenilenen estetiğinin yanı sıra, çiftçi ihtiyaçlarına uygun, 8+2’den 24x24’e kadar 5 farklı şanzıman seçeneğiyle çiftçinin tarladaki işlerini kolaylaştırması hedeflenmiştir” dedi.

Başak Traktör’ün 2080 ve 2090 modellerine kompresör seçeneği eklendiğini kaydeden Paşa, “Arazi şartlarında çiftçinin günlük bakımlarda zorunlu olan hava filtresi temizliği ve diğer ihtiyaçlar için bu opsiyon sunuldu” diye konuştu. 

“4x4 diferansiyel kilidi müşteri konforunu artıracak şekilde elektrikli kumandalarla opsiyonel olarak ilave edildi” diyen Paşa, ekipman bağlantılarında kolaylık sağlaması amacıyla kancalı kollar  ve ekipman hassasiyet ayarını kolaylaştıran pistonlu orta kolun opsiyonlar arasına eklendiğine vurgu yaptı.

Paşa, traktör verimliliğini artıran ve yakıt tasarrufu sağlayan radyal lastik uygulamasının da opsiyonel olarak sunulmaya başlandığını söyledi.

BAŞAK TRAKTÖR
Temeli 1914 yılında atılan ve 2012 yılında SANKO Holding bünyesine katılan Başak Traktör, Adapazarı’nda 39 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 275 dönüm alanda kurulu son teknoloji üretim tesislerinde geliştirilip üretiliyor. Yılda 10 bin traktör üretilebilecek kapasiteye sahip olan Başak Traktör, Türkiye çapında yaygın satış ve servis ağının yanı sıra, ekonomik ve kolay ulaşılabilir yedek parça stokuyla çiftçinin ihtiyacına yanıt veriyor. Tesiste traktörün motor, şanzıman, hidrolik gibi tüm ana parçaları işlenip üretilebiliyor. Yüzde 100 yerli sermayeyle üretim yapan Başak Traktör’ün, farklı segmentlerde 4x2 ve 4x4 çekişli 70 çeşit modeli bulunuyor.
Editör: Haber Merkezi