Olay bir devlet bankasında gerçekleşiyor. Bu bankadan kredi çeken vatandaşlar, banka çalışanları tarafından kendilerinden habersiz vadeli hesap açıldığını iddia ediyorlar.

Kredi ödemesini banka veznesinden almaya giden vatandaşa 4-5 adet dekont imzalatılıyor. Neye imza attığına dikkat eden vatandaş, kendi adına 500 TL’lik vadeli hesap açıldığının farkına varıyor, bakmadan imza atanların ise bu hesaptan haberi bile olmuyor.

Banka veznesinde dekontları dikkatlice imzalayan vatandaşlar, vadeli hesap istemediğini, neden açıldığını sorduğunda ise vezne görevlisinin cevabı aynen: “Sistem kredi çekenlere bu vadeli hesabı otomatik açıyor. 3 ay sonra size 500 TL tekrar ödeme yapılacak. Hem de vadeli hesap faiz hesabı anlamına gelmez” şeklinde oluyor.

Tabi duruma uyanan vatandaşlar hemen o hesabı iptal ettiriyor. Fark etmeden imza atan vatandaşların ise 3 ay sonra vadeli hesabı kapatılıyor, 500 TL’si ödeniyor, dolayısı ile kazanılan vade farkından ise haberi bile olmuyor. Peki, vade farkından elde edilen kazanç kimlerin cebine gidiyor?

Bunun adı, hırsızlıktır. Vatandaşı aptal yerine koymaktır. Vadeli hesapla vadesiz hesap arasındaki farkı banka hesabı olan herkes bilir. Ayrıca talep olmadan sistem nasıl hesap açar? Kimi kandırıyorsunuz?

Acaba banka şube müdürünün bu durumdan haberi var mı, yoksa bilgisi dahilinde mi?

Editör: Haber Merkezi