AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Milletvekili Mehmet Yıldırım Ramazanoğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Milletvekili adayları Dr. M.İlker Çitil, Mehmet Uğur Dilipak,  Ak Parti İl başkanı Metin Doğan,Samsung Elctronics, Türkiye Beyaz eşya Direktörü JaaJun Lee,  Hüseyin Erel,  IT Direktörü Cenk Güler, Beyaz eşya Satış Müdürü, Murat Aravi, Güney ve Güneydoğu Bölge Satış Müdürü Metehan Özbaşaran, Aygün AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Aygün  açılış kurdelesini keserken vatandaşlar mağazanın açılışına büyük ilgi gösterdi.

Mağazanın açılışına özel içeriye giren ilk 100 müşteriye özel hediyelerinde verildiği açılışa yoğun bir olurken, vatandaşlar açılış gününe özel indirimli ürünleri kapış kapış ettiler.

     Yerel Mağazacılığın öncü kuruluşu Aygün AVM, Piazza Alışveriş Merkezindeki Samsung SBS Mağazasına bir yenisini daha ekleyerek ilimizin Teknoloji ve Dayanıklı Tüketim Malları gibi alanlarda Ülkemizde faaliyet gösteren dünyanın en prestijli markasını şehir merkezine taşıdı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 17 mağaza açma kararı alan Samsung, bu kapsamda gerçekleştirdiği açılışlara Kahramanmaraş ile devam etti.

Dünya teknoloji devi  Samsung Electronics, Anadolu'ya yayılma hedefi doğrultusunda, 15 milyon TL'lik bir yatırımla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 10 ayrı noktada 17 yeni mağaza açma kararı aldı.  Samsung, bu yatırım kapsamındaki ilk mağaza açılışını 14 Nisan'da Van'da gerçekleştirirken, mağazaların üçüncü durağı ise Kahramanmaraş oldu.

Samsung, bölgede 89 mağazaya ulaşacak. Sumsung'un,  Van, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ın ardından sırasıyla, Kilis, Şanlıurfa, Elazığ, Adana, Mersin, Diyarbakır ve Mardin'de açacağı mağazalar ile birlikte bölgede 89 mağazaya ulaşacağını belirten  Samsung Electronics Türkiye Elektronik ve Beyaz Eşya Satış Pazarlama Direktörü Hüseyin Erel, 17 yeni mağazada toplam 100 kişiyi istihdam edeceklerini söyledi.

 Bayii ağını Türkiye için önemli gördüklerini de sözlerine ekleyen Erel, " Samsung Türkiye’de 3 ana alanda ürün satışı gerçekleştiriyor. Mobil ürünler, televizyon ve beyaz eşya kategorilerinde satıl yapıyor. Özellikle bayi ağımızı Türkiye için önemli görüyoruz ve bu güne kadar eksik olduğumuz bazı stratejik iller seçtik. Eksik olan illerin birisi de Kahramanmaraş’tı bu gün burayı açıyoruz. Geçtiğimiz hafta Van’da bayi açılışı gerçekleştirdik.  Şimdi Kahramanmaraş’ta önemli cirolar elde eden Aygün Avm’nin 2. Mağazası’nı açıyoruz. Şimdi yeni mağazası ile de aynı başarıları sürdüreceğini ümit ediyoruz.  Türkiye genelinde 164. Şubemizi açmış bulunuyoruz. Dünya’da global bir trend. Enerji çok çok önemli bir sektör ve az enerji harcayan ürünlerin daha az bir kirliliğe sebep olduğunu hepimiz biliyoruz.  Hükümetimizin enerji verimliliği ile ilgili çıkarmış olduğu yasalar var. Samsung’un tüm ürünleri bu kapsam içinde değerlendiriliyor ve ona uygun ürünler üretiliyor. Özellikle  beyaz eşya sektöründe Samsung’un yaratıcısı digital motorumuz var. İnverter motor diyoruz. Bu motordan kullanıyoruz. Bunlar ihtiyaç olmadığında, yorulduğunda duran motor, gerektiğinde çalışıyor. Enerji tasarrufu yapıyor. Ayrıca iç dizaynında ve izolasyonuna da önem veriyor.  10 yıl garantisi var.  Beyaz eşya sektöründe toplam 60 çeşit ürünümüz var. Distribütör ve bayilerimizle birlikte bölgeye toplam 15 milyonluk bir yatırım yapıyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde faaliyete geçireceğimiz 17 yeni mağazamızda 100 kişiyi istihdam edeceğiz" dedi.

Samsung Electronics, Türkiye Beyaz eşya Direktörü JaaJun Lee ise yaptığı konuşmada; “Türkiye beyaz sektörü kategorilerinden sorumluyum. Bu gün burada açılışta bulunmaktan son derece mutluyum Umut ediyorum ki bu mağaza Türkiye’deki en iyi mağazalarından biri olacak. Çok başarılı olacaklarına inanıyorum.  Türkiye’de müşteri memnuniyeti biziö için çok önemli. Yaşamları kolaylaştırmak çok önemli. Samsung olarak bir çok ürün üretiyoruz. Getirdiğimiz ürünler, hem uzun ömürleri ile hem de hayatımızı kolaylaştırmaları ile ön plana çıkıyor. Türkiye’deki pazardan son derece memnunuz. Samsung buzdolapları Dünya’da bir numara dolaptır. Dünya’daki bu liderliği Türkiye’de de görmek istiyoruz. Çok kısa zamanda bunu tüketiciler fark edeceklerdir” dedi

Samsung IT Direktörü Cenk Güler ise şunları belirtti; “Ben Samsung Türkiye telefon ve tablet satış direktörüyüm. Ürünlerimizi sergileyecek olan bu yeni mağazamızda bulunmaktan çok mutluyum.  Bugüne kadar Beyaz eşya, ve televizyondaki başarısını sürdüren bayimiz telefon ve tablette de başarısını devam ettireceğini  düşünüyorum. Bu yıl Samsung S6 ve S6 Edge model olaak çıktı. İki haftalık süre içerisinde  beklentilerimizin üzerinde bir satış gerçekleşti. Müşterilerimiz çok beğendi” dedi.

 Kahramanmaraş'ta faaliyete geçen ikinci mağazaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Samsung  Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Metehan Özbaşaran, halkın mağazanın açılışına gösterdiği ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Özbaşaran, " Samsung Türkiye olarak hedefimiz, yaygınlığımızı artırarak herkesin hayatı kolaylaştıran ürünlerimize ulaşabilmesini sağlamak. Bu amaçla Anadolu'nun her noktasına ürün ve hizmetlerimizi sunabileceğimiz mağazalar inşa etmekteyiz. Türkiye'nin her yerinde teknoloji konusunda inanılmaz bir heyecan olduğunu görüyoruz. Bu heyecanı Kahramanmaraş'taki tüketicilerle birebir paylaşmanın gururunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

 Kahramanmaraş'ta beşinci mağazalarını açtıklarını söyleyen Aygün AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Aygün, "Öncelikle açılışımıza gelen Başta Ak Parti Grup Başkan vekilimiz Mahir Ünal olmak üzere tüm gelen konuklarımıza, ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu güzel günümüzde bizleri yalnız bırakmadıkları için. Kahramanmaraş’ta 5. Mağazamızı, Samsung olarak 2. Mağazamızı açmış bulunuyoruz. Samsung’un çıkardığı ilk teknoloji aynı anda da Kahramanmaraş mağazamızda da satışa sunuluyor. İşçimiz, Memurumuz, esnafımız, herkes Samsung’la ilgili ne ararsa mağazamızda bulacaktır. Vatandaşlarımız, Direk elle , temasla dokunarak alışveriş yapma şansına sahip.  Bu konuda ilimize hizmet vermekten çok mutluyum. Sürekli teknoloji atağa yapıyoruz. Mağaza olarak sürekli kampanyalarımız değişik ürünlerde olacak.  Bu gün açılışımızda Mağazamıza ilk giren 100 vatandaşımıza karşılıksız olarak hediye verdik. Bu çok büyük bir ilgi gördü. Bu gün açılışımıza özel, buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon ve bir çok üründe kampanyamız var. İlk çıkan teknolojinin Türkiye'de ve Kahramanmaraş'ta aynı anda ilimizde yaşayan vatandaşlara yetiştirilmesi için mağazalarımızı açıyoruz. Bizim mağazamıza giren bir tüketicimiz ne ararsa her şeyini görebilme, direk olarak el ile temasla dokunarak alışveriş etme hakkına sahip. Bu konuda ilimize hizmet vermekten mutluyuz. Kampanyalarımız sürekli devam edecek" şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi