Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) 10. Olağan Genel Kurul toplantısı 10 Nisan 2015 Cuma günü kendi hizmet binasında yapıldı.

Genel Sekreter Ahmet Görgülü tarafından açılışı yapılan toplantının Divan Başkanlığına M. Hanefi Öksüz, yazman üyeliklerine ise A. Kadir Kurtul ile Mehmet Arifioğlu getirildi.

Genel kurul sonrası teşekkür konuşması yapan KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arpasatan “Saygıdeğer Divan KASİAD’ımızın Çok Kıymetli Üyeleri, birlik içinde, dirlik içinde bir genel kurulumuzu daha KASİAD’ımıza yakışır bir olgunluk ve saygınlık ile idrak ediyoruz.

Birlik; ülkemiz, kentimiz ve elbette hepimiz için çok önemli, kıymetli bir olgu. Geçtiğimiz dönemlerde, KASİAD olarak kentimizde birlik ve beraberlik için özel bir gayret sarfettik. Bulunduğumuz her platformda bu konunun önemini ısrarla belirttik.

Ancak, gelinen noktanın yetersiz olduğunu itiraf etmek istiyorum. Bu kültürün sadece KASİAD’ın değil; bu şehre gönülden bağlı tüm kurumların önceliği olması gerektiğini düşünüyorum.

Hepimiz biliyoruz ki, kentimiz zaman zaman birlikte hareket etme konusunda zaafiyetler yaşamaktadır. Nitekim, bu durum güçlü bir kent lobisi oluşturmamıza engel teşkil etmektedir.

Yeni dönemde; kent lobimizi geliştirmek için daha kararlı olacağımızı, yeri geldiğinde daha çok sorumluluk alacağımızı buradan ifade etmek istiyorum.

İşte bu noktada, iş dünyamıza büyük bir rol düşmektedir. Bu rol, takım kaptanlığıdır. Bürokrasi ve siyaset ile üst düzey iletişim kurmak ve bunu Kahramanmaraş lehine sürdürülebilir hale getirmek, biz iş insanları için en az yeni işletmeler kurmak kadar önemli olmalıdır.

Dünyada gücün karşılığı ekonomidir. Özeleştiri yaparsak, kentimizin bu gerçeğin dışında kaldığını kabul etmemiz gerekir. Sahada alın teri ile kazanan Kahramanmaraş, masada asla kaybetmemelidir.

İşte bunun için, gün birlik, dirlik günüdür.

Tüm bunların yanında, yine geçtiğimiz dönem bir gerçeği de daha gözler önüne sermiştir. Son yıllarda yaşanan bir takım olaylar neticesinde, KASİAD’ın önemi, değeri daha net anlaşılmıştır.

İlkeli ve bağımsız duruşumuz, kentimizin ve ülkemizin menfaatleri için gösterdiğimiz duyarlılık ve almış olduğumuz sorumluluk sadece şehrimizde değil, ilgili tüm makamlarca takdirle karşılanmıştır. KASİAD, milli değerlerimiz ve ülkemizin yüksek menfaatleri çerçevesinde duruşundan asla taviz vermeyecektir.

Ülke olarak çok hassas bir dönemi tecrübe ediyoruz. Uluslararası ilişkiler açısından etrafımız adeta ateş topu iken, iç siyasette de ne yazık ki sıkıntılı günler yaşıyoruz. Tüm bunların yanında iki ay sonra belki de Cumhuriyet tarihimizin en kritik seçimi bizleri beklemektedir.

Malumunuz, bu hafta içinde siyasi partiler milletvekili aday listelerini açıkladılar. Kahramanmaraş’ta siyasi partilerin listelerine iş dünyamızın nasıl bir etkisi olduğunun yorumunu sizlere bırakıyorum.

Ümit ediyorum, vekaleti alacak olan adaylar, vekaletin kutsallığını, sorumluluğunu ve değerini en az bu salondaki insanlar kadar biliyorlardır. Yeri gelmişken, tüm adaylara başarı dileklerimi iletiyor, kazananın şehrimiz ve ülkemiz olmasını temenni ediyorum.

Sözlerimin sonunda, geçtiğimiz dönem birlikte çalıştığımız yönetim, danışma, denetim ve disiplin kurulları üyelerimize katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Yeni yönetimde ilk defa görev alac

Genel kurulumuza katılımınızdan ve bizlere bir kez daha göstermiş olduğunuz teveccühden dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına çok teşekkür eder, saygılar sunarım.” dedi.

Yönetim ve Denetim kurullarının ibra edilmesinden sonra seçimlere geçildi. Seçim sonucunda aşağıda isimleri yazılı üyeler dernek kurullarında göreve seçildiler.

Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine Seçilenler; 1- Ali ARPASATAN, 2- Hacı Kamil UNCU,3- Erol BÜYÜKDERELİ, 4- Burak ARIKAN,  5- Mehmet Cihat SEZAL,  6- Uğur TOKA, 7- Cihangir ÇALIK, 8- Mehmet ONGUN, 9- Ahmet Serkan TANRIVERDİ

Danışma Kurulu Asil Üyeliğine Seçilenler; 1- Mehmet ARİFİOĞLU, 2- Ashabil TANRIVERDİ, 3- Alişan ARIKAN, 4- Kemal KARAKÜÇÜK, 5- Mahmut ARIKAN, 6- Atilla KANBUR

Danışma Kurulu Doğal Üyeleri; 1- Ahmet Duran BALSUYU, 2- Mehmet Hanefi ÖKSÜZ, 3- Abdulkadir KURTUL, 4- Ahmet Kamil ŞİRİKÇİ

Denetleme Kurulu Asil Üyeliğine Seçilenler; 1- Salim ZABUN, 2- Mehmet Akif GÖLCÜ, 3- Yusuf AKARCA

Disiplin Kurulu Asil Üyeliğine Seçilenler; 1- Ali Ayhan DEMİR, 2- Kubilay DOĞAN, 3- Sami KERVANCIOĞLU

Editör: Haber Merkezi