Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliği ile Türkiye Tekstil, Hazır giyim ve Deri Ürünleri Sektörleri Strateji Belgesi ve Eylem Planı Eylem No: 3.3 de tanımlı, sektörde faaliyet gösteren firmalara, mevcut Ar-Ge destekleri ve proje verme konusunda verilen seminerler dizisine Kahramanmaraş’ta başlandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğini temsilen konuşan Perviz Özdündar, “Tekstil hazır giyim ve deri ürünleri sektörleri Strateji Belgesi, eylem no: 3.3 de tanımlı Sektörde Faaliyet Gösteren Firmalara Mevcut AR-GE Destekleri ve Proje Verme konusunda seminerler verilmesi görevi birliğimiz sorumluluğundadır” dedi.



Özdündar şöyle konuştu:

“Bildiğiniz gibi, Yüksek Planlama Kurulunun 18.06.2015 tarih ve 2015/25 nolu kararıyla;  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinatörlüğünde ilgili kamu kurum/kuruluşları ve özel sektörün katkıları ile hazırlanan ‘’Türkiye tekstil, hazır giyim ve deri ürünleri sektörleri Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2015-2018)’nın kabulüne karar verildiği 20 Haziran 2015 tarih ve 29397 sayılı resmi gazetede yayımlanmıştır. Bu çerçevede birliğimizce işbirliği yapacağımız kuruluşlarla (Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB, YÖK, Bursa Tekstil ve Konfeksiyon AR-GE Merkezi (BUTEKOM) katılımlarıyla 14/01/2016 tarihinde TOBB merkezimizde bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. Eylem No: 3.3 de tanımlı Sektörde Faaliyet Gösteren Mevcut AR-GE Destekleri ve Proje Verme konusunda seminerler verilmesi’’ hususunda takvim ve içerik belirlenmeye çalışılmış, AR-GE desteği verecek kurumlarla, tekstilin yoğun olduğu bölgelerde Ticaret ve Sanayi odalarımız ile koordineli çalışma yapılmasına karar verilmiştir. Daha sonra tekstilin ve ilginin yoğun olacağı iller tespit edilmiştir. Seçilen bölgeler şunlardır: Kahramanmaraş, Adana, Bursa, İstanbul, Denizli, İzmir. Seminerlerimize ilk olarak Kahramanmaraş’tan başlanmıştır”



Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Akif Pakdil, yapılan seminerin ekonomi ve şehrin gelişimi açısından önemli olduğunu söyledi. 

Pakdil, “Kahramanmaraş Türkiye ipliğinin yüzde 35’ini kumaşın yüzde 20’sini üreten bir şehir. Tekstilde bizim daha farklı ürünler üretmemiz, daha yenilikçi ürünler üretebilmemiz ar-ge faaliyetleri ile söz konusu olabilecektir” dedi.



Konuşmaların ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Özlem Çoşkun, KOSGEB’ten Aydın Cuan Taşkesen ve TÜBİTAK’tan Yılmaz Burak Kaya birer sunum yaptılar. 

Editör: Haber Merkezi