Ambalaj sektöründe İstanbul’a bağımlı olan Kahramanmaraş’a Özcanlar Ambalaj adıyla yeni bir tesis kuruldu. Modern ve tam kapasiteyle çalışan makinalarda Kahramanmaraş’a, bölge illere ve Türkiye genelinde bir çok ile kolonyalı mendil, stick şeker, baskılı dürüm kağıdı, kaşık-çatal kılıfı ve set grupları ambalajında hizmet veren firma, yurt dışına da açılmayı planlıyor. Bir çok ile bayilik veren Özcanlar Ambalaj, dondurma şehri Kahramanmaraş’a bu anlamda önemli katkı yapmaya hazırlanıyor.
Özcanlar Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güzel, firma ve sektör ile ilgili bilgiler verdi. Ambalaj sektöründe İstanbul’a bağımlı olan Kahramanmaraş’a birinci elden hizmet vereceklerini kaydeden Güzel, ayrıca farklı illere de bayilikler vereceklerini dile getirdi. Kahramanmaraş’ın ambalaj sektöründe markası olacaklarını dile getiren Güzel, son teknolojiye uyarak hizmet kalitesini en üst seviyede tutuklarını kaydetti.


‘KAHRAMANMARAŞ’TA BÖYLE BİR BOŞLUĞUN OLDUĞUNU GÖRDÜM VE BU İŞE GİRME KARARI VERDİK’


   Güzel, firma ve sektör ile ilgili konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: “2 yıldır bu ambalaj alıp satma işiyle uğraşıyoruz. Kahramanmaraş’ta böyle bir boşluğun olduğunu gördüm ve bu işe girme kararı verdim. 5 ay önce bu işe girmiştik. Kahramanmaraşlılar daha önceden ıslak mendil gibi, kaşık kılıfları gibi ürünleri gidip şehir dışından alıyorlardı. Kahramanmaraş’ta da bu şekilde bir firmaya ihtiyaç vardı. Böyle bir yatırım yaptık. Çok güzel bir yatırım oldu. çok güzel makineler aldık. En iyi makinelerden aldık. Şuanda da yeni bir makine aldık. o makineye 150-200 bin TL’ye yakın para harcadık. O makine ile birlikte ne kadar etiket varsa hepsinden yapabileceğiz. O makineden sadece Ankara ve İsranbul’da var. Başka bir şehirde bulunmuyor. Fazlamız var eksiğimiz yok diye düşünüyorum. Bu bölge de tekiz. Ambalaj işinde, ambalaj üretimi altında Kahramanmaraş’ta başka yapan yok.”


‘BU BİR REKLAM İŞİ’


   En güzel reklam imkanlarından bir tanesinin de ambalaj sektörü olduğunu kaydeden Güzel, şunları dedi: “Biz lokantalar, kafeteryalar, oteller, restoranlar bunların çatal ve kaşıklarını ambalajını yapacak bir firmayız. İnşaatçı reklam veriyor. Mühendis reklam veriyor. Bu bir reklam işidir. Çok büyük bir reklam. Umarım bu işimiz Kahramanmaraş’a hayırlı olsun.”


‘DÜNYA PAZARLARINA AÇILACAK İMKANIMIZ VAR’


   Güzel, son olarak ise şunları söyledi: “Tüm Türkiye’ye iş yapıyoruz. Gaziantep’e bayilik verdik, Şanlıurfa’ya da yakın bir zamanda bayilik vereceğiz. Adıyaman’a bayilik verdik, yurtdışına mal satmaya başladık. Irak’a mal gönderdik, Norveç’e mal gönderdik. İngiltere’ye satışımız oldu. Türkiye’nin birçok bölgesine ve Dünya’nın birçok bölgesine mal satacak durumdayız. Bunun için elimizde imkanlarımız bulunuyoruz.”
Editör: Haber Merkezi