Baklava, yemek kültürümüzün en önemli tatlılarından birisidir. Ancak her baklava da baklava değildir. 2009 Yılından bu yana eşsiz lezzetlerle ağzımızı tatlandıran Tatlı Park Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Gökhan İşler, iyi baklava için kaliteden ödün vermemek gerektiğini söylüyor.

Tatlı imalatında markalaşan Tatlı Park merkezi Şekerdere’de olmak üzere üç şubesi ile Kahramanmaraşlılara hizmet veriyor.

Yurt geneline satış yaptıklarını söyleyen Tatlı Park Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Gökhan İşler, iyi baklavanın sırrını şu şekilde anlatıyor: “ Şüphesiz baklava, yemek kültürümüzün en önemli tatlılarından birisidir. İyi baklavanın sırrı ise; kaliteli malzeme ve işin ehli ustadır.

Lezzetli tatlı için doğal malzeme kullanmak şart. Biz de birinci sınıf fıstık ve fabrikasyon olmayan doğal taze yağ kullanıyoruz.

Baklava, malzemesi doğal, usulüne uygun ve iyi bir usta tarafından hazırlanmış ise kesinlikle dayanılmaz bir lezzet haline dönüşür.”

İŞİN BİR DİĞER SIRRI “OKALAVA”

Birçok firmanın fabrikasyon üretime geçtiğine dikkat çeken İşler; “Biz asla oklavayı bırakmadık. Fabrikasyon üretim yapmıyoruz. Geleneğimize uygun şekilde ustalarımız yufkayı oklava ile açıyor.

Bizim tatlılarımızı farklı kılan tatlı yufkalarının oklava ile açılması, doğal malzeme ve iyi usta.

Amacımız, çok fazla tatlı üretmek değil, müşterilerimize kaliteli baklava yedirmek” diye konuştu.

Aynı zamanda üretimde şeffaflığa çok önem verdiklerini söyleyen İşler, imalathaneyi herkesin görebileceğini de önemle vurguladı.

Tatlının, bayramlarda da vazgeçilmez ikramlardan biri olduğunu hatırlatan İşler;  “ Tüm hemşehrilemize baklava tadında bir bayram diliyorum.  İster baklava, ister kadayıf, hangi tatlıyı severseniz sevin durağınız Tatlı Park olsun” diyerek sözlerine noktayı koydu.   









Editör: Haber Merkezi