1992 yılında İstanbul'da tekstil makineleri üreticisi olarak kurulan Ağteks, nitelikli ve deneyimli mühendislik kadrosunun araştırma ve geliştirme hedefi doğrultusunda dünyanın en hızlı gelişen şirketlerinden biri olmayı başardı.

Ağteks'in yeni kalite kontrol sistemleri ailesi, yenilikçi çözümler sunma ve pazarın talep ve gereksinimlerini karşılama konusundaki güçlü itibarını devam ettirmektedir. Ağteks, birçok uluslararası patent, 80'den fazla ülkede binlerce mutlu müşteri ve dünya çapında çok sayıda saygın acenteyle kaliteli hizmet sunmaktadır.

Günümüzde Ağteks, iplikten giysiye kadar tekstilin her prosesinde çözüm sunan akıllı kalite kontrol sistemleri ve teknik tekstil makineleri üretmeye odaklanmaktadır. Ağteks, gerçekleştirdiği inovasyonlar ve geliştirdiği yüksek kaliteli ürünler ile tekstil sektöründe dünya çapında hizmet vermekten gurur duymaktadır.

Bobinden Bobine Çok Fonksiyonlu Büküm Makinesi (DirecTwist)

DirecTwist, dünyada ilk kez kullanılan ve katlama prosesini ortadan kaldırarak sekiz kata kadar farklı ipliği bobinden direkt olarak bobine bükebilmekte, elastan iplik, sim, metalik iplikler de dahil olmak üzere bütün ipliklerle çalışılabilmektedir.

DirecTwist, hem kaplama hem de fantezi tarzı iplikler yapılabilmesi ve bunun yanında her büküm ünitesinin birbirinden bağımsız kontrol edilebilmesi ile kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

Tüm Tekstil Prosesleri İçin Endüstri 4.0 Uyumlu Akıllı Kalite Kontrol Sistemleri

Yeni Akıllı Kalite Kontrol Sistemleri Ailesi ile Ağteks, ipliğin üretiminden itibaren direkt kalite kontrole başlayan, ipliğin konfeksiyondaki kesim esnasına kadar iplik üretim, aktarma, büküm, dokuma, terbiye, serim alanlarındaki tüm kontrollerini sağlayabilen görüntü işleme tabanlı ürünlerini ITMA 2019 Barselona’da dünyaya tanıtmıştı. Türkiye’de ilk defa KTM 2019’da sergilenecek ürünler fuardaki en yenilikçi ürünlerin başında yer alacak.

Editör: Haber Merkezi