Zirve Üniversitesi rektörlük konferans salonunda gerçekleşen panele, Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Töremen, E-Logo Genel Müdürü Cahit Güvensoy, GİPA A.Ş Ürün Müdürü Timuçin Çaldağ, Festival Halı İnsan Kaynakları Müdürü Nezmin Geyik katıldı.

Girişimçilikte başarısız olmaktan korkmayın diyen E-Logo Genel Müdürü Cahit Güvensoy, “ Girişimçilik için aşık olduğunuz bir fikir gerekiyor ve bunun yanında üç ana unsurun bir arada olması lazım. Akıl, yürek emek. Başarı ve başarısızlık girişimcilik hikayelerinde her zaman iç içedir. Yanlışın içinde doğru, doğrunun içinde yanlış olduğu gibi başarının içinde başarısızlık, başarısızlık içinde de başarı mutlaka vardır. Fikirlerinizi hayata geçirmekte geç kalmayın. Bir an önce hayata geçirin ve nerelere geleceğini görün. Bu sizin vakit kaybınızı önler.” dedi.



Güvensoy, “ Çalışma arkadaşlarınızı seçerken mutlaka farklı vizyonu olan farklı penceresi olan iş arkadaşlarınızla bir araya gelin. Bu size farklı bakış açıları sağlayacaktır. Çok iyi anlaştığınız ya da aynı bölümlerden mezun olduğunuz kişilerle bir araya gelince bir müddet sonra tek tip düşünmeye başlıyorsunuz. Bu da sizin gelişiminizi engelliyor.” diye belirtti.

Plan kelimesi hayatınızın her alanında olması gerekiyor diyen, GİPA A.Ş Ürün Müdürü Timuçin Çaldağ, “ Kendi hedefinizi şimdiden belirlemeniz ve bu hedefe ulaşmak için iyi bir plan yapmanız gerekiyor.  Bu planı doğru yapamazsanız hedefinizden saparsınız. Mezun büyüklerinizle özellikle sektörde aktif çalışan büyüklerinizle diyaloglar kurmaktan çekinmeyin. Zirve Üniversitesi bunu her yıl Kariyer Zirvesini düzenleyerek sağlıyor. Bizleri sizlerle buluşturduğu için Zirve Üniversitesine teşekkür ediyoruz. Burada sektörünüze ilişkin bilgileri ve tecrübeleri katılımcı firmalardan elde edin. İş olanakları ayağınıza geliyor bunu iyi değerlendirin.” şeklinde konuştu. 



Festival Halı İnsan Kaynakları Müdürü Nezmin Geyik, “ Etkileyici, kişiyi amacına ulaştıran bir CV hazırlamak çok önemli. Etkileyicilik unsurunu vurgularken hatalara düşülmemeli ve kendimizi yanlış anlaşılmaya itecek hatalardan uzak durmalıyız. İş görüşmesine gelirken kimse sizden lüks takım elbise giymenizi beklemiyor ama kot pantolonla da iş başvurusuna gelmeyin. Başvuru yapmak istediğiniz firma hakkında bilgi sahibi olun ve firmanın hangi süreçleri ve politikaları olduğunu takip edin. Tecrübeli insanları bünyemize katıp yeni mezun olacak arkadaşlarımızı aramızda görmek istiyoruz. Sektör uzmanlaşma gerektiriyor girişimci insanları yetiştirip bünyemize almak isteriz.” dedi.


Editör: Haber Merkezi