Son günlerde Türkiye Gündemi kadar Kahramanmaraş’ın gündemi de oldukça yoğun. Hele de siyaset kazanı fokur fokur kaynıyor. Geçtiğimiz haftaya öyle bir bakacak olursak…

BEN BİLMEM CUMHURBAŞKANIMIZ BİLİR

AK Partili Belediye Başkanları görevlerinden istifa ettirilirken, vatandaş gazeteciyi görünce sormadan edemiyor: “Acaba bizim belediye başkanları arasında da istifası istenen ya da istenecek olan başkan var mı?” diye. Bunun cevabı bende elbette değil, Cumhurbaşkanımızda. Çünkü istifa ettirilen belediye başkanları için gerekçe ne bilmiyoruz. Eğer hizmetse biz de istifa rüzgarı esmez. Çünkü belediye başkanlarımızın birçoğu beklenenin üstünde performans gösteriyor. Büyükşehir dersek, Başkan Fatih Mehmet Erkoç’la Kahramanmaraş tarihinde görmediği hizmeti gördü.

Ancak şunu da belirtmek isterim istifa ettirme politikasını hiç de demokratik bulmuyorum. Devamı gelecek mi, ilçelere sıçrayacak mı, hep birlikte göreceğiz.

İYİ PARTİ İLE TÜRKİYE İYİ OLACAK MI?

İsmi de amblemi de çok konuşuldu. İyi Parti ile Türkiye iyi olacak mı? Buna da vatandaş karar verecek ve zaman gösterecek.

Ancak İyi Parti’nin 200 kişilik Kurucular Kurulu’nda Kahramanmaraşlı bir isim var,  Av. Günay Kodaz. MHP eski milletvekili aday adayı. Uzun yıllar siyasetin içerisinde. Şimdi ise Genel Başkanı Meral Akşener’in yanında. Akşener’le uzun zaman yol arkadaşlığı yaptı, parti tüzüğü çalışmalarında çok çalıştı. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Sıra teşkilat çalışmalarında. Yakın zamanda bir bir il teşkilatları da açıklanacaktır. Kahramanmaraş İl Teşkilatı için de Opr. Dr. Faruk Atlı’nın ismi geçiyor. Birçok ismin İl Başkanı olmak için yarıştığı biliniyor. Ancak duyumlarıma göre Dr. Atlı’nın ismi ağır basıyor. İsabetli bir isim. Parti Kahramanmaraş’ta Dr. Atlı ile iyi bir çıkış yapar. Bakalım hayırlısı.

MİLLETVEKİLİ TOR, BİR DAHA ADAY OLMAYACAK MI?

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, çok merak ediyorum bir sonraki seçimlerde aday olacak mı? Bu soruyu soruyorum çünkü 1 Kasım seçimlerinden sonra kendisini sadece 2 kez memleketi Kahramanmaraş’ta gördüm. TBMM’de birçok konuda kürsüde söz alsa da sorunları dile getirse de kendisi bu şehrin ana muhalefet partisinin milletvekili. Hemşehrileri, partilileri kendisini Maraş’ta görmek istiyor. Neticede kendisini Kahramanmaraşlılar seçti.

HELAL OLSUN ALİ ÖZTUNÇ’A

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, her geçen gün seçmenin takdirini topluyor, gönül kazanıyor. 1 Kasım seçimlerinde Milletvekili adayı idi. Seçilemedi. Ancak O, hiçbir zaman küsmedi, memleketine sırtını dönmedi. Aksine her fırsatta soluğu memleketinde aldı. İlçe ilçe, mahalle mahalle geziyor, çalmadık kapı bırakmıyor. Hemşehrilerinin mutlu gününde de acı gününde de yanlarında oluyor.

Her fırsatta Kahramanmaraş’ı ilgilendiren konulara dair basın toplantısı düzenliyor. İl Başkanı Esat Şengül’le de omuz omuza çalışıyorlar. Esat Şengül de örnek bir il başkanı. Kongreye hazırlanıyorlar. Bildiğim kadarı ile de karşısına aday yok. Çıkmasın da bence. Çünkü Sayın Şengül, o koltuğun hakkını fazlasıyla veriyor. 

AK PARTİ KONGRESİ NE OLACAK?

AK Parti'de 'metal yorgunluğunu aşma' sloganıyla başlatılan kongreler, Büyükşehirlerde ertelendi.

Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir’de “metal yorgunluğu var mı?” derseniz, asla yok. Allah var, Av. Ahmet Özdemir, iyi bir siyasetçi ve her zaman siyasette olması gereken, dolu dolu deneyimli bir isim. Böylesine gelecek vaat eden siyasetçilere sahip çıkmamız gerek. İnşallah tekrar seçilir.

PROJE ADAMI BAŞKAN MAHÇİÇEK

Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Geçtiğimiz en iyi projelerinden biri olan ve Bakan Fakıbaba’nın açılışını yaptığı Bisiklet ve Yürüyüş yolunda basın mensupları bir araya geldi. Göreve başladığından bu yana yaptığı bazı projelerinden bahsetti. Daha sonra basın mensuplarıyla yürüyüş ve bisiklet yolunu gezdi, bisiklete bindi. Alanda aileler vardı. Açıldığı günden bu yana geldiklerini söylediler, Başkan Mahçiçek’e teşekkür ettiler.  Hizmetten çok memnunlardı. Hizmet yerini bulmuştu. Bölgenin en kapsamlı ve geniş yürüyüş ve bisiklet yolunu Kahramanmaraşlıların hizmetine açtı. Teşekkürler.

Başkan Mahçiçek, örnek bir belediye başkanı. Tecrübesinin ve becerisinin izleri ilçesine fazlasıyla yansıyor. Tebrikler.

MİLLETVEKİLİ DİLİPAK’LA HAVALİMANINI GEZDİK

Nihayet Kahramanmaraş layık olduğu bir havalimanına kavuşuyor. Yurtiçi ve yurtdışı uçuşlar yapılacak.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, geçtiğimiz hafta sonu şehrimizde görev yapan basın mensuplarıyla birlikte yapımı devam eden Havalimanı apronunu ve terminal binasını gezdi. Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’de bu geziye katıldı.  İyi ki de gezdik. Başka bir ortamda olsak binayı görmeden açıklama yapılsa anlayamazdık, sözler havada kalırdı.  Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Detaylara haberimizde yer verdik.

Şehrimize gelen yatırımlarda ve hızlanmasında Milletvekili Dilipak’ın büyük gayretleri var. Teşekkürler.

EFSANE BAŞKAN OSMAN OKUMUŞ

Evet, Efsane diyorum. Bu övgüyü fazlasıyla hak ediyor. İlçesini hizmetlerle adeta uçurdu. Türkoğlu nihayet kendisine hak ettiği hizmeti verecek Belediye Başkanına kavuştu. Başkan Okumuş, daha uzun yıllar o makamda olacak. Olacak ama kendi isteğiyle değil, halkın isteğiyle. Kendi ilçesini bırakın, tüm şehirde adını bilmeyen, başarısını bilmeyen vatandaş yok. İşte Başkan Okumuş da siyasette her zaman olması gereken isimlerden. Ufku açık, proje adamlarından. Allah yolunu açık etsin.

ZMO SEÇİMLERİ

Aralık ayı içerisinde Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şubesinin Başkanlık seçimi var. Bildiğim kadarı ile şu an iki aday var. Biri mevcut Başkan Mehmet Geyik, diğeri de KSÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ziya Dumlupınar.

Doç. Dr. Dumlupınar, alanında başarılı araştırmalara imza atmış iyi bir akademisyen. Odanın sesini duyuracağına meslektaşlarını en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Duyumlara göre Başkanlık yarışında da açık ara önde gidiyor. Başarılar diliyorum.