Mezuniyet törenine Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Gaziantep Vali Yardımcısı Mustafa Canaslan, KOSGEB İl Müdürü Gökhan Doğan, TUSKON Başkan Yardımcısı Kasım Fincan, Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Mezuniyet törenine Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek olmak üzere çok sayıda devlet büyüğü  tarafında kutlama mesajı gönderildi.

Öğrencilerini yeni yaşamlarına uğurlarken mutluluk duyduğunu ifade eden Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “Bizler bundan tam beş yıl önce Zirve Üniversitesi’ni evrensel bilime üst düzey katkı sağlamak, yetiştirdiğimiz öğrencileri, içinde bulundukları topluma faydalı bireyler haline getirmek, üretmelerini, toplumla bütünleşmelerini ve toplum var oldukça bizim de var olmamız gerekliliğini düşünmelerini sağlamalarını için kurduk. Ve bugün bunun gerçekleşmiş olduğunu görmenin haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.

“Bugün dört yıllık fakültelerimizin ilk mezunlarını, Meslek Yüksekokulumuzun ve yüksek lisan programlarımızın ise üçüncü mezunlarını veriyoruz” diyen Kısa, “Artık ülkemizde ve dünyanın değişik ülkelerinde  üniversitemizde aldıkları eğitimle farklı iş kollarında hizmet eden gençlerimizle her an karşılaşabilme durumundayız. Bu düşünce bizi onurlandırıyor.” diye konuştu.

“Zirve üniversitesi öğrenci odaklı eğitim anlayışı ile kurulmuş ve tüm imkanlarını öğrencileri için kullanmaktadır.” diyen Kısa, “ YÖK’ün açıkladığı istatistiklere göre hem uluslararası öğrenci hem de uluslararası öğretim üyesi bakımından üst sıralarda yer almaktayız. Dünya üniversitesi olma yolunda öğrencilerini en çok yurtdışına gönderen üniversiteyiz. Her yıl 27 öğrencimiz ABD’ye, 60 öğrencimizi Erasmus programı kapsamında Avrupa Birliği Ülkelerine gönderiyoruz. Her yıl dünya üniversiteleriyle yaptığımız anlaşmalar neticesinde dünyanın sayılı üniversitelere hem öğrenci gönderiyor hem de misafir ediyoruz. Zirve Üniversitesi olarak öğrencilerimiz tam donanımlı olarak yetiştiriyoruz ve yetiştirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kısa, “Sizleri Atatürk ilkelerine, Cumhuriyetin laik demokratik değerlerine bağlı, çağdaş, insan haklarından, kadın ve erkek eşitliğinden ödün vermeyen, çevreyi koruyan, toplum için değer yaratan ve en önemlisi ülkesini seven ve sahiplenen bireyler olarak görmek istiyoruz. Geleceğin dünyasında siz Zirvelilere her zaman eğitimin zirvesinden çıkıp yaşamın zirvesine ulaşan bir ömür diliyor, ailelerinizi, sizlerin eğitimine katkıda bulunan tüm akademik ve idari personelimizi kutluyor, yeni hayatınızda başarılar diliyorum.” dedi.



“Zihinleri bilimin ışığıyla aydınlanmış, kalpleri ülkesinin sevdasıyla yanan  bu kadar donanımlı genci bir arada görünce, ülkem adına, geleceğimiz adına umutlarım bir kat daha arttı.” diyerek sözlerine başlayan Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, “Bu sene dört yıllık fakültelerimizin ilk mezunlarını veriyoruz. Her iyi başlangıç daha iyinin habercisidir. Umarım ki, bu sene mezun ettiğimiz öğrencilerimizle ilerleyen zamanlarda iş dünyasında da birlikte oluruz.” dedi.

“Denizi olmayan bir şehirde deniz ulaştırma ve gemi makinaları bölümünü kurarak kimsenin hayal etmediği bir ilki gerçekleştirdik.” diyen Nakıboğlu, “ Zirve Üniversitesi dünya üniversitesi olma yolunda ilerlerken bu zamana kadar hiç görülmemiş bir eğitim anlayışıyla ve hayalleri gerçekleştiren üniversite unvanıyla farkını ortaya koymaya devam etmektedir. Diploma sahibi olmakla üniversite mezunu olmak arasında büyük farklar vardır. Sizler Zirve Üniversitesi’nde aldığınız eğitimle, bu toplumun en donanımlı, yetkin, çalışkan, insana saygılı, onurlu bireyleri olma yolunda hızla ilerliyorsunuz.” şeklinde konuştu.

“Sizler yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde başarılı olacaksınız.” diyen Nakıboğlu, “Zirve Üniversitesi çatısı altında bulunduğunuz sürece, eğitim için seçtiğiniz alanlarda, en iyi bilgi ve donanıma sahip olmanız için tüm gücümüzle çalıştık; imkanlarımızı seferber ettik. Öğrendiklerinizi iş yaşamına taşıyabilmeniz için özel sektörle işbirlikleri gerçekleştirdik; staj imkanları sağladık. Sizi iş dünyasına hazırladık.” şeklinde konuştu.

Nakıboğlu, “Tüm bunların yanı sıra çok yönlü, yetkin bireyler ve aydın birer insan olarak içinde yaşadığınız toplumun tarih, kültür ve değerlerinin farkında olmanız; sanat, spor ve sosyal çalışmalar içinde yer almanız için de çaba sarf ettik. Bir başka önceliğimiz ise küreselleşmiş dünyada sizleri sadece yerel istihdamın değil, uluslararası çalışma ortamının da parçası haline getirmekti. Bu nedenle yabancı dil eğitimine ve uluslararası işbirliklerine önem verdik. Zirve Üniversitesi olarak sizleri tam donanımlı bireyler olarak mezun ediyoruz. Mezuniyetinizi kutluyor, gelecek günlerinizin başarı ve mutluluk dolu olmasını diliyorum. ” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi