Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 'Ygs ve dershanelerin kaldırılacağı' iddialarına ilişkin olarak, "Bugünden yarına sınavlarla ilgili temel yaklaşımlarımızı değiştirmek, belki sıkıntı yaratabilir. Öncelikle eğitim sistemimizde sınavlara ihtiyaç duymayacağımız bir altyapıyı kurmak zorundayız. Aslında belki 'sınavlar kaldırılacak' demek ifade olarak yanlış sonuç doğurabilir" dedi.

''Böyle şeylerin olması en basit ifadeyle bizi yaralıyor. Hele hele sınav arifesinde böyle hadiselerin olması çocukların böylesine gergin bir ortamda imtihana giriyor olması bence bizim sınav sistemlerini gözden geçirmemiz için de gerekçe oluşturuyor. Nitekim özellikle üniversitesi sınavlarının, biz yılda bir kere yapılıyor olmasının toplumda gerçekten büyük bir basınç ve gerilim yarattığı kanaatini taşıyoruz. Bu sebeple üniversite sınavlarının yılda birden çok tekrarlanarak yapılabileceği bir ihtimal üzerinde de çalıştığımızı ifade etmeliyim. Özellikle Ygs sınavının yılda en az üç ya da dört kez yapılması halinde bu gerginliğin ortadan kalkabileceğini düşünüyoruz. Bunun yapılıp yapılamayacağı ile ilgili altyapı çalışmaları var.''

Başka bir soru üzerine, eğitim sisteminde başarılı olmanın, eğitimin niteliğinin artırılması için birinci şartının hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin sınıfta eğitim görmeleri olduğunu belirten Dinçer, "Bu sebeple ben öğretmen ve öğrencilerimizin sınıfta olabileceği her türlü tedbiri alacağım" dedi.

Yapılan düzenlemelerin öğretmen ve öğrencilerin sınıfta olmasını içeren düzenlemeler olduğuna dikkati çeken Dinçer, sadece okul idarecilerine, il yöneticilerine hukuki mevzuatın uygulanması konusunda çağrıda bulundu. Dinçer, Ygs'nin ve dershanelerin kaldırılacağı iddialarına ilişkin olarak "Bugünden yarına sınavlarla ilgili temel yaklaşımlarımızı değiştirmek, belki sıkıntı yaratabilir. Öncelikle eğitim sistemimizde sınavlara ihtiyaç duymayacağımız bir altyapıyı kurmak zorundayız. Aslında belki 'sınavlar kaldırılacak' demek ifade olarak yanlış sonuç doğurabilir" şeklinde konuştu.

Bakan Dinçer, Ygs yerine yılda birkaç kez sınav yapılmasını planladıklarını bildirdi.

 

Editör: Haber Merkezi