Aynı zamanda Elektrik Elektronik Mühendisi olan yazar Toprak Işık, çocuklar ve yetişkinler için yazdığı kitapları üzerinden öğrencilerle söyleşi de yaptı. İki insanın birbirini anlamasının en iyi yolarından birinin kendini diğerinin yerine koymak olduğunu belirten Işık, edebiyatta bundan çoğunlukla faydalandığını söyledi.

Öğrencilerle atölye çalışmalarını “Eğer siz babanız ya da anneniz olsaydınız nasıl bir baba ya da anne olurdunuz?”’ sorusu üzerinden kurgulanan metinler etrafında yapan Işık, iyi bir edebi kurgu için tavsiyelerde bulundu. 

Yaşadıklarını, okuduklarını, gözlemlerini kendi hayal dünyasında yeniden tasarlayarak yazdığını ifade eden Işık, edebiyatçı için en iyi malzemenin sıradanlık olduğunu bunun hayal dünyasının zenginliği ile yoğrulduğunu vurguladı.

Fen ve Teknoloji konularında yazdığı kitaplarla bu alanı roman tarzı içinde sevdirmeye çalıştığını belirten Işık, şunları söyledi:

“Kitap yazmak benim için özgürleşmek hayalimi gerçekleştirmektir. Kitapta aslında gerçek hayatta bulamadıklarımızı arıyoruz. İyi bir eser yazdıklarımızdan sonra attıklarımızla oluşur. Neleri söylemesem de olur gözüyle bakmak gerekir. Bazı öykülerimi açık uçlu bir sonla bitirmeyi tercih ediyorum, böylece o hikaye okurun kafasında yaşamını devam ettirebiliyor. Eserlerimde kullandığım mizahı bilinçli ve ciddi bir uyarlama olarak görüyorum. Yazarken o duyguyu ne kadar hissedebiliyorsan okura da o oranda aktarabiliyorsun.”

Çalışma ve söyleşi sırasında soruları da yanıtlayan yazar, öğrencilere kitaplarını da imzaladı.





























Editör: Haber Merkezi