12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 99. Yıldönümü nedeniyle Ayser Çalık Orta Okulunda düzenlenen İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında, 7 ve 8. Sınıflar kategorisinde birinci olan, 7/C Sınıfı öğrencisi Sadullah Metin Mucuk, 250 TL’lik para ödülünü Mehmetçik Vakfı’na bağışladı.

Ödülü Okul Müdürü Halil Canpolat, tarafından takdim edilen Sadullah Metin Mucuk, kazandığı ödülü Mehmetçik Vakfı’na bağışladığını söyledi ve  "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı'nı kendi kitabı Safahat'a koymamış, milletimize armağan etmiştir. Ben de bu bilinçle bana sunulan bu ödülü Mehmetçik Vakfı'na bağışlamak suretiyle milletimize armağan etmek istiyorum“ dedi.

Okul Müdürü Mehmet Akif Güldüren de “Öğrencimizi bu tutumundan dolayı tebrik ediyorum. Bu bilinçle yetişebilmiş gençlerin ülkemizde çoğalmasını diliyorum. Kendisine emeği geçmiş tüm öğretmen arkadaşlarımı ve ailesini kutluyorum. Bu milli şuur yaşadığı sürece Türk milletinin birlik ve beraberliğine kimse zarar veremez” ifadesini kullandı.

Sergilediği örnek davranışla Sadullah Metin Mucuk, bu örnek davranışı başta okul öğretmenleri ve öğrencileri olmak üzere gönülleri fethetti.  

Editör: Haber Merkezi