Türkoğlu Belediyesi olarak, eğitim alanında ilçede bir çok hizmetleri faaliyete geçiren Belediye Başkanı Osman Okumuş, başlattığı eğitim seferberliği ile pandemi sürecinde eğitimlerini aksatan öğrencilere, evlerinde bütün derslerin konu anlatım videolarının olduğu, deneme sınavlarına girebilecekleri, binlerce sorudan oluşan soruların çözümlerinin de içinde olduğu soru bankalarını, ilgili branşlardaki hocalara ulaşabilecekleri ve Türkiye çapında yapılan deneme sınavlarıyla sınava hazırlık aşamalarında kendi durumlarını gözlemleyebilecekleri, yapay zeka ile yazılımlanmış Türkoğlu Akademi Eğitim kartlarını 5000 öğrenciye 5000 adet dağıttı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Aydoğan düzenlenen programda yaptığı konuşmasında; Gençlerin eğitimi için yapılan yatırımlarda maddi ve manevi destekten daha güzel bir yatırım yoktur. Kucak dolusu kitapların yerini tabletler, kara tahtaların yerini ise akıllı tahtalar aldı. Pandeminin de etkisiyle tamamen sanal eğitime geçmiş bulunmaktayız. Eğitim ve öğretimin sanal hale geldiği bu dönemde Belediye Başkanımızın bu yapmış olduğu büyük katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Yedi Güzel  Adam Anadolu İmam hatip lisesinde düzenlenen programda konuşan belediye Başkanı Osman Okumuş; Bugün Belediye Başkanlığımın en güzel projelerinden birine imza atıyoruz. Dört öğrenci velisi ve 20, 22 sene önce öğretmenlik yapmış bir kardeşiniz olarak, eğitime, öğretime yaptığım her projeden etkilenen bir belediye başkanıyım.

''Sadece Okullarımızla ilgilenen Bir Birim Oluşturuyoruz''

Türkoğlu ilçemizde öğretmenlerimizle, müdürlerimizle ve Valimizle ilçemizde eğitim seviyesini en üst düzeye çıkarma mücadelesini veriyoruz. Buradan Milli eğitim Müdürümüze de müjdeyi vereyim, şuan da çalışmasına başladığımız, sadece okullarımızın sorunlarıyla ilgilenen, okul müdürlerimiz geldiği zaman muhatap olacağı bir birim oluşturuyoruz. Artık 21.yüzyılda ve bizim belediyeciliğimizde bu gençlerimizle yolları, asfaltları ve parkeleri konuşmak istemiyoruz. Öğrencilerimizin hayalleri, ufukları ve beklentileri konuşmak istiyoruz. Öğrencilerimizin ufkunu hayallerini yerine getirebilecek bir belediyeyi oluşturduk.

'Ben de Bir Öğretmenim''

Bu sanal dershane dışında sizlerin üniversiteyi kazanmanız yolunda Belediyemiz olarak her zaman yanındayız ve Belediyemize her zaman bekleriz. Siz öğrencilere Yapılan yatırım, Belediyeciliğin en güzel yatırımlarından biridir. Bu eğitim kartlarımızla evlerinizde özel öğretmenlere gerek kalmadan çözebileceğiniz, bilmediğiniz sorularda destek alabileceğiniz harika bir yapay zekayla donatılmış bir yazılım harikasıdır diyerek, emeği geçen tüm ekibe teşekkür etti.

İlçe Kaymakam Vekili, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu; Öğrenci kardeşlerim, böyle güzel bir programda olmaktan çok mutluyum. 1987 yılında üniversite sınavına girdiğim yıllarda zor şartlarda girdik. Şuan o zorlu günleri atlattık. Özellikle, bu zorlukları atlatmamıza yardımcı olan Türkoğlu Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz.  Belediye Başkanımız ciddi maliyetler sarf ederek çaba göstererek bu sistemi kurmuş. Sizlerde bizlerin göz bebeği olarak bu emekleri ve sizlere sunulmuş olan imkanları değerlendirerek avantaja çevirin. Başarılı olun bizleri mutlu edin. Hepinize Allah zihin açıklığı versin.

Programa; Vali Yardımcımız-Kaymakam Vekilimiz Mahmut HERSANLIOĞLU, İlçe Jandarma Komutanı Mete PEKMEZ, İlçe Tabur Komutan Vekili Jandarma Teğmen Mustafa GÜVEN, İlçe Emniyet Müdürü Bilal ERDEM, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem AYDOĞAN ve Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Ardından ise öğrencilere Türkoğlu Akademi kartlarının dağıtımı ile program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi