Kahramanmaraş kent merkezinde Onikişubat ilçe sınırları içinde yer alan Kervan Pastaneleri Turgut Pekel Ortaokulu 5 Aralık 2014 Cuma günü saat 14.00’de yapılan tören ile eğitim öğretime başladı.

Esasen 2014- 2015 eğitim yılına yetiştirilen ve şu anda da yaklaşık 700 öğrencinin eğitim gördüğü Ortaokul iki girişi ve estetiği ile dikkatleri çekiyor.

Törende konuşan Milletvekili Dt.Sıtkı Güvenç, kentte geçmişte ciddi derslik sıkıntısı çekilirken hayırsever işadamlarımızın eğitime yaptığı yatırım ve katkılar nedeniyle her geçen gün dersliklerimiz artmakta çocukların ders gördüğü sınıf sayısının arttığına dikkat çekti,  “Çocuklarımız 25 kişilik sınıflarda eğitim almaya başlamışlardır. Hayırsever sanayici ve iş adamlarımızın yaptıkları eğitim yatırımı insana yapılan yatırım olarak sürekli hayır kazandıran bir müessese konumundadır. Bu okulun yapılmasına vesile olan değerli iş adamı Sami Kervancıoğlu’na teşekkür ediyorum. Kentimize eğitim kurumları kazandıran bütün sanayici ve iş adamlarımızı kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

ÇIRAK OLARAK GİRDİM, DAMADI OLDUM

Vali Mustafa Hakan Güvençer, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaparak, hayırsever iş adamını tebrik etti. Güvençer ve okul aile birliği iş adamı Sami Kervancıoğlu ile Turgut Pekel’e plaket verdiler.

Kur’an tilaveti ve mehter gösterilerinin de yapıldığı etkinlikte, okulu yaptıran Sami Kervancıoğlu heyecanlı olduğunu belirterek şunları söyledi. “Okula adını verdiğimiz Turgut Pekel’in yanına 13 yaşında bir çırak olarak girdim. Bize dürüst olmayı öğretti. Daha sonra ise kayınbabam oldu. Allah imkan verdi işimizi büyüttük. Şu anda kent merkezinde 4 şubemiz bulunmaktadır. Türkiye’nin çeşitli yerlerine şubeler vermekteyiz. Bize bu imkanları sunan değerli kayınbabam adına bu eğitim kurumunu inşa etmiş olmamızdan dolayı büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Törene Milletvekili Sıtkı Güvenç, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Ak Parti İl Başkanı Metin Doğan, ilçe kaymakamları, AK Parti ilçe başkanları, bürokratlar, işadamları ile çok sayıda vatandaşlar ve öğrenci velileri-öğrenciler katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi