“Türkiye’ye Değer” çatısı altında çok sayıda kurumsal sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Türk Telekom, bu kapsamda Türkiye’nin dört bir yanında yaptırdığı Türk Telekom Okulları’nda eğitim gören başarılı öğrencilere burs olanağı sunuyor. Kurumsal vatandaş sorumluluğuyla çalışmalarını sürdüren Türk Telekom, Kahramanmaraş Türk Telekom Ortaokulu’nun başarılı üç öğrencisine de burs desteğinde bulundu. Aynı zamanda okulun sportif faaliyetlerini desteklemek amacıyla spor gereçleri dağıttı.

Geleceğe yatırım yapma anlayışıyla “Türkiye’ye Değer” kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile Türk Telekom Okulları’nı inşa ettiren Türk Telekom, başarılı öğrencilere de burs desteği sunuyor. 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında başlattığı burs uygulamasıyla Türk Telekom Okulları’nda eğitim gören başarılı öğrencilere burs veren Türk Telekom, bu desteğini 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında da sürdürüyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş Türk Telekom Ortaokulu’nda okuyan üç başarılı öğrenciye burs yardımında bulunan Türk Telekom, okula ayrıca forma, eşofman, futbol, basketbol ve voleybol topu gibi spor gereçleri yardımında bulundu.

Türk Telekom Kahramanmaraş İl Müdürü Ahmet Gül, yapılan burs ve spor gereçleri desteğine ilişkin olarak şunları söyledi:

“Türk Telekom Kahramanmaraş İl Müdürlüğü olarak, şirketimizin iyi bir kurumsal vatandaş olma vizyonuyla gerçekleştirdiği bu projede rol almaktan mutluluk duyuyoruz. Kahramanmaraş Türk Telekom Ortaokulu’nda başarılı öğrencilerimize sunduğumuz burs olanağıyla onların geleceğine yatırım yaptığımıza inanıyoruz. Okulumuz için gerçekleştirdiğimiz spor gereçleri dağıtımıyla ise yarının sporcularını şimdiden desteklemeyi amaçlıyoruz.”

Türkiye’nin 81 ilindeki Türk Telekom Okulları’na destek sürüyor

Türk Telekom, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında 49 okulda toplam 147 öğrenciye 213 bin 600 TL’lik eğitim bursu veriyor. Türk Telekom’un sunduğu burs imkanından Türk Telekom Okulları’nda okuyan, aile gelir seviyesi asgari düzeyde olan başarılı öğrenciler faydalanabiliyorlar.

Türk Telekom, Türkiye’de eğitim alanında bugüne kadar hayata geçirilen en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Türk Telekom Okulları’nı, bu okullara dağıttığı 201 bin TL’lik yaklaşık 7 bin adet spor gereciyle de destekliyor. Spor faaliyetlerini desteklemek için eşofman takımı, spor çantası, futbol, basketbol ve voleybol topu gibi spor gereçleri temin ederek öğrencileri spora teşvik eden Türk Telekom, bu destekle öğrencilerin spor yönündeki gelişimlerine de katkı sağlamayı amaçlıyor.

Türk Telekom, Türk Telekom Okulları projesiyle Türkiye’nin dört bir yanında eğitim tesisleri inşa etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı desteği ile hayata geçirilen proje toplam 76 adet eğitim binasını kapsıyor. Türk Telekom Okulları projesi bugüne kadar 30 bini aşkın öğrenciyi modern eğitim ortamına kavuşturdu. 

Editör: Haber Merkezi