Genel Müdür Kocabıyık, Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce yürütülen 3 Kumbara Çocuklar İçin Finansal Okur Yazarlık eğitimlerinin izleme-değerlendirilmesi; Hijyen Eğitimi Projesi kapsamında Yatılı Bölge Ortaokullarının ıslak zeminlerinin yenilenmesi işinin yerinde görülmesi ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini yerinde izlemek amacıyla 29-30 Mayıs 2014 tarihleri arasında Kahramanmaraş ili ve bazı ilçelerine bir ziyaret gerçekleştirilecektir.

 Kahramanmaraş Anaokulu, İsmail Kurtul İlkokulu ve Türk Telekom Ortaokullarında gezi ve incelemelerde bulunan Kocabıyık İl Millî Eğitim Müdürü Mesut Alkan’nı makamında ziyaret ederek Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri merkez İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleriyle tanıştıktan sonra, kendilerini Altın Kızlar olarak tanıtan Hentbolda Türkiye şampiyonluğunu kazanan Altınova Köyü Ortaokulu hentbol takımını oluşturan öğrencilerine hediyeler verdi.


Öğrencilerin bu büyük  başarısını kutlayan Funda Kocabıyık eğitimdeki başarıda öğretmenin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“İşte burada bir öğretmenimiz lokomotif görevi yaparak bir köy okulunun öğrencilerini şampiyon yapmış. Bu bir azmin zaferidir.Çocuklarımız ciddi bir başarı elde ettiler ve Türkiye şampiyonu olarak diğer öğrenciler için örnek teşkil ettiler.Buraya gelmeden önce konu ile ilgili haberim yoktu, burada öğrendim, bu benim için büyük bir sürpriz oldu, özellikle bir köy okulundan böyle bir başarının çıkması gurur vericidir. Normalde bizler çocuklarımızın başarılı olmaları için her şeyin en iyisini vermeye çalışırız aslında bu olay insanın içindeki azimle de neleri yapabileceğinin en büyük örneğidir. Bu başarılar küçümsemeyip, daha iyisini yakalamak için de her zaman çalışmak gerekir.” dedi.

Kocabıyık, bir basın mensubunun ; “Kahramanmaraş’ta eğitimin durumunu nasıl özetlersiniz ?” sorusuna ise şu cevabı verdi.

“Kötü diyemeyeceğim, fena değil, ancak  istediğimiz seviyeyi henüz yakalamış değiliz ama onu başaracağımıza inanıyorum” dedi

Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık yarın Göksun Nevzat Pakdil yatılı Bölge Ortaokulu, Elbistan İstiklal İlkokulu ve bazı okulları ziyaret edecekler. Bu çalışma ve ziyaretler Kocabıyık’ın başkanlığında Temel Eğitim Genel Müdürlüğünden; Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Yasin VURAL, Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkan Vekili Tuncay Morkoç, Özel Büro Müdürü Hilal Bereket ile Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanlığından Milli Eğitim Uzman Yardımcısı Sayın Fatih Kaynar´ın katılımı ile iki gün sürecektir.


















Editör: Haber Merkezi