Sankolu minikler tatil ve hafta sonları hariç okula geldikleri her gün için oluşturdukları 100. Gün Ağacı’na bir elma astı. 100. günlerini kutlamak için sınıflar arası işbirliği ile 100 sayısını, sınıf koridorları ve duvarlarını çiçeklerle süslediler. 100 sayısıyla neler yapabilirim, “yüz” kelimesinin çağrıştırdıkları konulu beyin fırtınası yaparak farklı anlamları üzerinde çalıştılar.

Tahmin oyunu oynadılar, farklı nesneleri ritmik saydılar. “100 gün 100 adım” etkinliği ile kendi adımlarını sayarak partiye başlayan öğrenciler eğlenceli danslar, oyunlar ve etkinlikler eşliğinde kutlama yaptılar.

Özel Sanko İlkokulu Anasınıfı Müdür Yardımcısı Hatice Adıyaman,matematiği sevdiren bu etkinlikle öğrencilerin 100’e kadar ritmik sayma, sayıları 5’er ve 10’ar gruplama becerilerini geliştirmelerine fırsat yarattıklarını, eğlenerek öğrenmeyi kalıcı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirtti.

Adıyaman, öğrencilerin sayıların günlük yaşamda ne kadar önemli olduğunu kavradıkları ifade ederek, aynı zamanda da dün, bugün, yarın gibi zaman tanımlarını, renk ve şekil bilgilerini geliştirdiklerini kaydetti.




Editör: Haber Merkezi