“Ülke Vatandaşlığından Avrupa Birliği Vatandaşlığına” (From being a citizen of a country to being a citizen of Europen Union) başlıklı proje kapsamında yapılan toplantıya, Özel Sanko Okulları’ndan öğretmenleri Melike Özyurt, Mehmet Bozbaş ve Dilşad Erdoğan rehberliğinde öğrenciler Mehmet Gökgöz, İrem Kaya, Onur Sümer ve Gonca Ölçal katıldı.

 Proje ortakları olan Hırvatistan, İtalya, İspanya, Polonya, Bulgaristan, Slovakya’dan da çalışma gruplarının olduğu tarih alanında yapılan toplantıda, her ülkenin öğrencileri kendi ülkelerini, şehirlerini ve okullarını tanıttı. I. Dünya Savaşı’nın ülkeleri üzerine etkilerini sundu. Sunumlar sonrası yapılan proje toplantılarında öğrenciler, belirlenen konu başlıklarında kendi ülkelerinin benzerlik ve farklılıklarını içeren raporlar yazdı.

 Ayrıca öğrenciler proje ortağı diğer ülkelere ve ev sahibi ülke Hırvatistan ve kültürüne yönelik izlenimlerini raporladı. Koordinatörlüğünü Özel Sanko Okulları’nın yürüttüğü bu proje Hırvat basınında da geniş yer buldu. Yapılan röportajla hem haber bültenlerinde hem de gazetelerde yer aldı.

 İki yıl süreli bu proje ile öğrencilerinin çoğunun yurtdışında yapılan kültürel çalışmalara katılmalarını teşvik etiklerini ifade eden Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, bu paylaşımların onların İngilizce dil gelişimlerine de katkı sağladığını belirtti.

 Öğrencilerin Budapeşte ve Osijek‘ te kültürel gezi yapma imkânı da bulduklarını anlatan Köylüoğlu, 21-28 Eylül 2014 tarihleri arasında Polonya’nın Nidzica kentinde gerçekleşecek bir sonraki proje toplantısında 2. Dünya Savaşı’nın katılımcı ülkeler üzerine etkileri konusunda çalışma yapılacağını kaydetti.




Editör: Haber Merkezi