Koronavirüs kapsamında eğitim-öğretim faaliyetlerini uzaktan eğitim sistemi aracılığıyla devam ettiren KSÜ, pandemi sürecinin en iyi şekilde atlatılması ve eğitim faaliyetlerinin aksamaması için gerekli çalışmaları yürütürken, süreç kapsamında evlerinden eğitim gören öğrencilerle üniversite web sitesinden yapılan duyurular ve sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla iletişimini sürdürüyor.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, 25 yabancı uyruklu öğrenciyle video konferans yöntemiyle bir araya gelerek, uzaktan eğitim sisteminin işleyişine ilişkin görüş ve beklentileri dinledi. Toplantıda öğrenci işlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Enver Orhan ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Özlem Nalbantbaşı da hazır bulunarak öğrencilerin konuya ilişkin sorularını cevaplandırdılar.

KSÜ’de 54 ülkeden 2 bin 500 yabancı uyruklu misafir öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Can, “Üniversite olarak öğrencilerimizin bu pandemi sürecinin en güvenli ve sağlıklı şekilde geçirebilmeleri için gerekli önlemlerimizi hızlı bir şekilde aldık. Uzaktan eğitim sistemini başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Bu süreçte ülkelerine dönmeyen yabancı uyruklu öğrencilerimiz de var onlarla sürekli irtibat halindeyiz. Onlar bize ailelerinin emaneti, eğitimlerini tamamlayarak sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuşmaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin koronavirüsle mücadele sürecini etkin bir şekilde yürüttüğünü, Yükeköğretim Kurulunun da öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için gerekli bütün çalışmaları koordine ettiğini ifade eden Rektör Can, KSÜ başta olmak üzere üniversitelerin uzaktan eğitime kısa sürede adapte olduğunu söyledi.

Öğrenciler de, uzaktan eğitim sistemine ilişkin herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirterek, bu süreçte kendilerini yalnız bırakmayan Rektör Can’a ve KSÜ çalışanlarına teşekkürlerini sundular.

Öğrencilerin Ramazan ayını tebrik eden Rektör Can, koronavirüs tedbirlerine uymayı sürdürmeleri tavsiyesinde bulundu. Son günlerde vaka sayısındaki düşüşlerin korunma önlemlerinde bir rehavete sebep olmaması gerektiğini belirten Rektör Can, “Tedbirlere uymaya evinizde kalmaya devam edin. Sizlerin okulunuzu özlediğiniz gibi bizler de sizleri özledik, bu süreci kurallara uyarak hep birlikte atlatacağız inşallah.” diye konuştu.

Rektör Can konuşmasını “Evde hayat var, hayat eve sığar” ifadeleriyle tamamladı.

Editör: Haber Merkezi