Üniversite Yolunda programına katılarak Bengü Kantekin’in sorularını cevaplandıran üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Akdeniz’in incisi Kahramanmaraş’ı ve şehrin 29 yıllık köklü üniversitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini anlattı.

“Bize emanet edilen nesillerin kendi alanlarının gereklerine sahip meslek elemanları olarak yetişmelerinin yanı sıra, kendi değerlerine, kendi kararlarına ve milletin iradesine bağlı nesiller olarak yetişmeleri için gayret gösteriyoruz.” diyen Rektör Can, üniversite yönetimi olarak ‘insan merkezli yönetim’, ‘öğrenci memnuniyeti’ ve ‘istişare, içtenlik, isteklilik, ehliyet, liyakat’ anlayışını esas aldıklarının altını çizdi.

Kahramanmaraş ve KSÜ’de öğrencilere sunulan imkânlara ilişkin bilgiler veren Rektör Can, uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında yürütülen Erasmus, Farabi, Mevlana değişim programlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Covid-19 pandemi sürecinde devletimizin aldığı tedbirlere riayet ederek ve öğrencilerimizin sağlık ve eğitimini gözeterek hazırlık ve altyapı çalışmalarını tamamlayarak uzaktan eğitimle eğitim-öğretime devam ettiklerini belirten Rektör Can, sürecin sorunsuz atlatılması için gerekli bütün adımları titizlikle takip ettiklerini söyledi.

Üniversite bünyesinde yürütülen proje, akreditasyon ve patent çalışmaları hakkında da bilgiler veren Rektör Can, üniversite olarak şehrin ve bölgenin sorunlarına çözüm önerileri getiren çalışmalara üniversite olarak yüzde 50’ye kadar ek bütçe sağladıklarını söyledi.

Kulak Burun Boğaz, Cildiye poliklinikleri ve Mikrobiyoloji Laboratuvarlarında 6 parametrede akreditasyon çalışmalarının tamamlandığına dikkat çeken Rektör Can, birçok bölümde akredite çalışmalarının ve yeni buluşların patent başvurularının devam ettiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi