Dershane müdürü Muhammet Kasap : 7 adet altın , 3 adet tablet bilgisayar, 49 adet mp3 çalar olmak üzere çeşitli hediyeler verdiklerini söyledi.
          Düzenlenen ödül töreninde konuşan Dershane Müdürü Muhammet Kasap : Pi analitik özel eğitim kurumları olarak öğrencilerimizin eğitim-öğretim faaliyetlerine destek vermeyi bir sosyal sorumluluk olarak görmekteyiz.il genelinde yaptığımız sınavlarla öğrencileri yarıştırıyor ve başarılarını ödüllendiriyoruz. Amacımız öğrencilerimizin öğrenme motivasyonlarını arttırmak. Çünkü biliyoruz ki bu motivasyon öğrencilerimizin hayat boyu sürecek başarı serüveninin altın anahtarıdır.
         Yarışma ve ödül, öğrenciyi motive etmek amacıyla,en fazla başvurulan yöntemlerden biridir. Öğrenciyi istenilen davranış düzeyine hızlı bir şekilde ulaştırır.Ama burada önemli olan sadece öğrencinin başarısı değildir.öğrencinin ödüle ulaşmak için çaba göstermesi ,bunun için kendini disipline etmesi,sabırlı olması ve rekabeti arkadaşça yürütmesi gibi kişilik özellikleri bu sürecin en önemli kazanımlarıdır.Çünkü öğrenci karşılaştığı her sınavda nasıl davranması gerektiğini artık öğrenmiştir.En önemlisi başarının tadını almış ve bunun sorumluluklarını yerine getirmek için daha istekli hale gelmiştir.

         Pi Analitik Dershaneleri genel müdürü Muhammet Kasap '' ödüllerin maddi değerinin yanında manevi değeri daha büyüktür.Küçük yaşlarda alınan başarılı sonuçlar öğrencilerin geleceğe daha umutla bakmasını sağlar.Bundan dolayıda kurum olarakta başarıda emeği geçen okul müdürlerini,öğretmenlerini ve öğrencilerini ödüllendirmek istedik.Başrıda emeği olanları kutluyor devamını temenni ediyorum''
        Sizlerde çocuklarınızı ödül yolu ile motive edebilirsiniz.Burada dikkat edilmesi gereken nokta Ödülün yerini ve zamanını doğru belirleyip ödülün çekiciliğini kaybettirmemektir.
        Ödül verirken nelere dikkat edilmelidir:
        *ödül çocuk için ‘ödül’ niteliği taşımalıdır.çocuğun çok istediği veya keyif alabileceği bir şeyi ödül olarak sunmalıyız.Bunu yaparken de ödülün onun yaş ve gelişim özelliklerine uygun olmasına dikkat etmeliyiz.
       *ödülün etkili olabilmesi için davranıştan hemen sonra verilmesi gerekir.
       *tutarsız davranışlarda kaçınılmalı, ödül olarak vaat edilen büyük bir tutarlılıkla yerine getirilmelidir.
       *sürekli ödül verme yöntemi kullanılmamalıdır aksi takdirde çocuğunuzu doyumsuz hale getirebilirsiniz.
     

Editör: Haber Merkezi